NUNS: NETAČNI NAVODI MEDIJA I POLITIČARA

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) nije podnelo krivičnu prijavu protiv Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kako to uporno ponavljaju pojedini mediji i pojedini političari. Prijavu o kojoj je reč podneo je pripadnik policije, a NUNS je samo obavešten o tome budući da prijava sadrži i navode o praćenju jedne novinarke.

Upornim ponavljanjem da je NUNS podnosilac prijave skreće se pažnja sa suštinskog aspekta celog problema, a to je poštovanje zakona i procedura u okviru samog MUP-a. NUNS je, da podsetimo, juče saopštio da će o tome da li će ili neće podneti prijavu protiv MUP-a odlučiti nakon što Zaštitnik građana završi provere koje je već započeo.

NUNS nije istražni organ i ne želi da se na bilo koji način uključuje u same istrage. Ali, budući da smo iskreno i snažno zainteresovani da se definitivno raščiste sve sumnje u vezi sa eventualnim praćenjem ili prisluškivanjem novinara, od istražnih organa s pravom očekujemo da što pre obave svoj deo posla i o tome obaveste javnost.

Još jednom skrećemo pažnju medijima da, ponavljajući netačnu tvrdnju o navodnoj krivičnoj prijavi NUNS-a protiv MUP-a, doprinose širenju konfuzije i zamagljivanju osnovnog pitanja – da li su navodi iz krivične prijave koju je podneo policajac tačni ili nisu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare