Stevanović o Surdulici i fudbalu

VRANJE-SURDULICA

Za osam godina koliko je Socijalistička partija Srbije na vlasti u opštini Surdulica u realnom sektoru nije otvoreno ni jedno radno mesto, ali su budžetom za 2017. godinu za sport  predviđeli 163 miliona dinara.

U 2018. najavljeno je za pet miliona više. Ispada da je fudbal važniji od  novih radnih mesta, rekao je u Vranju na konferenciji za novinare, državni sekretar Dragan Stevanović.

On je podsetio da je osim Vranja, sredstva iz obaveznih državnih rezervi u Pčinjskom okrugu, dobila i Surdulica, doduše mnogo manje, 15 miliona dinara.

„To je gest Vlade da se  ne pravi razliku između lokalanih samouprava koje vodi SNS i onih koje vodi neka druga politička stranka. Ono što treba reći je da Vlada ima razumevanja za potrebe građana Surdulice, ali lokalno rukovodstvo očigledno nema. Opštinsko rukovodstvo je za 2017. godinu isplaniralo da potroši 163 miliona dinara na fudbal, odnosno aktivnosti jednog fudbalskog kluba u opštini. To pokazuje koliko je neracionalnosti i neodgovornosti na lokalnom, a opet sluha i razumevanja na nacionalnom nivou. Mislim da ćemo u 2017. godini kod Vlade Srbije morati da gradimo mehanizme kojima ćemo pokušati da uvedemo red u lokalne samouprave i trošenje lokalnog novca“, zaključio je Stevanović koji je inače državni sekretar u Ministarstvu privrede čiji je zadatak, izmedju ostalog, i razvoj privrdde u Srbiji i njenim gradovima i opštinama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare