Fondacija “Novak Đoković” ulaže u vrtić u Medoševcu

NIŠ

Danas je u Gradskoj kući potpisan ugovor između Fondacije „Novak Đoković“, grada Niša i predškolske ustanove „Pčelica“ o adaptaciji stare škole Milan Rakić u Medoševcu , za potrebe vrtića u ovom naselji.

U ime grada Niša, ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika prof. dr Miloš Banđur

„  Fondacija Novak Đokoviić je od 1400 pristiglih prijava, ovaj projekast ocenila kao jedan od 20 najboljih. Fondacija Novak Đoković rekonstrukcijom, a onda i opremanjem ovog vrtića, na najbolji način daje primer kako se treba odgovorno društveno ponašati, i primer svima ostalima da ulažu u najmlađu populaciju, odnosno u standard dece, posebno dece u seoskom području.

Inicijativu je pokrenulo udruženje Prvi korak koju je podržala opština Crveni krst.

U ime Fondacije „Novak Đoković“ ugovor je potpisala Gordana Džudža Jakovljević, koja je rekla da će od strane Fondacije radovi započeti več u ovoj nedelji.

“Udruženje građana “Pravi korak” iz Niša kontaktiralo nas je sa predlogom da im pomognemo i otvorimo vrtić u njihovoj opštini. Važno je da smo prepoznali problem ljudi koji žive u ovom naselju koje broji veliki broj dece predškolskog uzrasta koja nemaju vrtić. Zadivila nas je i inicijativa ovih ljudi, njihova spremnost da se organizuju i učine sve što mogu kako bi poboljšali kvalitet života svojih sugrađana. Budući vrtić u Medoševcu biće pravi primer dobre prakse kroz koju je udruženje građana uključilo mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu .Očekujemo da će u roku od 45 dana biti završena rekonstrukcija i adaptacija, a nakon toga i potrebna papirologija da bi već na proleće ustanova počela da radi “, dodala je Gordana DžudžaJakovljević.

Zoran Jonić, direktor predškoleske utanove “Pčelica” zahvalio se i rekao

“Meni je jako drago što je Fondacija Novak Đoković prihvatila inicijativu za renoviranje vrtića u seoskom području a što se u prethodnom periodu pokazalo kao preka potreba. Ustanova „Pčelica“ ima obavezu prema deci i njihovim roditeljima, ali i prema okruženju, da pokreće promene i zahvaljujući donaciji Fondacije, deca iz Medoševca će dobiti priliku da budu deo predškolskog vaspitanja i obrazovanja”, i dodao “ Nadam se da če Fondacija Novak Đoković podržavati ovakve projekte i ubuduće i da  ćemo sarađivati i u drugim projektima, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za decu koja borave u vrtiću”.

Ovaj projekat je izabran na konkursu od 20 novembra do 20. Decembra prošle godine.

Ukupna vrednost donacije je 7,7 miliona dinara. Sredstva će biti utrošena za  adaptaciju i rekonstrukciju 250 kvadratnih metara stare zgrade Osnovne škole “Milan Rakić” u Medoševcu, u kojoj če biti organizovan predškolski boravak za 100 mališana. Od tri do šest godina.  Renovirannjem će se dobitiao tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti

Ostali projekti koji su izabrani na istom konkursu odnose se na  rekonstrukciju I adaptaciju školskih objekata, kao I nabavku nameštaja I opreme namenjene mališanima .

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x