Održan novogodišnji prijem u Gradskoj kući

NIŠ

Zapošljavanje  i dolazak novih investitora među prioritetnim ciljevima grada Niša su za narednu godinu- rečeno je danas prijemu u Gradskoj kući, upriličenom povodom završetka 2016. i dolaska 2017. godine.

Novogodišnjem prijemu prisustvovale su ugledne zvanice iz društveno političkog , naučnog i umetničog života i crkveni velikodostojnici

Velikom broju zvanica obratili su se gradonačelnik Niša Garko Bulatović i predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković.

“ Nakon pet meseci rada ovog tima, moram da kažem da smo se trudili da svima izađemo u susret, da smo nastojali da rešavamo probleme jedan za drugim, dajući svoj profesionalni i lični maksimum i rukovodeći se interesima grada i svakog građanina ponaosob. Ja sam  na početku svog mantata rekao da ću učiniti zaista sve što je u mojoj moći da se ni jedan građanin Niša ne postidi onoga što budem radio  da želim da zajedno sa svojim timom doprinesem da nam građani budu zadovoljni i srećniji” , rekao je gradonačelnik Bulatović .

On je dodao da su sada, nakon donetog novog Statuta grada, stvoreni mnogi preduslovi za to. Zadovoljan je usvojenim budžetom za koji kaže da je “najrealnije u ovom trenutku”.

Ono što grad Niš čeka u narednoj godini je dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, sređivanje vitalnih gradskih saobraćajnica, izmeštanje pruge iz centra Niša, izmeštanje pijace, i još mnoge druge aktivnosti, investicije.

“ Koristim priliku da e zahvalim građanima na strpljenju i razumevanju, saradnicima koji vredno prate moj i aktivnosti gradskih većnika kako bi sve proteklo u najboljem redu”, dodao je Bulatović.

Rekao je da gradsko rukovodstvo čeka mnogo posla ali da on veruje u zajednički uspeh.

“ Grad se vodi čuvanjem njegove tradicije i kulturne baštine,, znanjem , plemenitošću, sportskim uspesima, zajedništvom, ali I ljubavlju i hrabrošću za promene”.

Na kraju svog obraćanja prisutnim gostima i novinarima gradonačelnik Niša svim građanima čestitao je Novu godinu.

“ Uz želju da vam Nova godina donese mir, zdravlje I radost I da vam novogodišnji I božićni praznici budu ispunjeni vedeljem, toplinom I nadom u bolje sutra, želim vam suspešnu I srećnu Novu godinu”, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Predsednik Skupštine grada Niša Rade Rajković rekao je na prijemu ”

“ Smatram uspehom svih Nišlija što smo u 2016. dobili vlast koja služi građanima. Krenuli smo ambiciozno od samog početka da budemo primer ostalim gradovima u Srbiji. Skupština grada Niša održala je od konstuutativne sednice 29. juna ove godine, ukupno osam sednica, od kojih je svaka imala sadržajan dnevni red i konstruktivan pristup radu”.

Rajković je  potencirao da su transparentnost, posvećenost i zakonitost osnovni vrednosni principu u radu gradske vlasti.

Na kraju je čestitao svim građanima nastupajuće praznike s uverenjem da će grad Nš u 2017. godini biti bolje, lepše, bezbednije I srećnije mesto za život”, poručio je rade Rajković, predsednik skupštine grada Niša.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare