Stav: Prestanite da lažete sebe

LESKOVAC

Ne, nije ovo tekst protiv vlasti. Ovo je tekst za građane i seljake, za sve oni koji jednom crvenom novčanicom brišu budućnost naše dece lako kao gumicom, kao da nije bitna. Ovo je tekst za sve one koji se „stide“ – a ipak idu od kuće do kuće i mole za glasove. Ovo je tekst za sve one koji pristaju da povraćaju po sebi i svojim precima, pod izgovorom pragmatičnog mirenja i nemogućnosti preživljavanja. Ovo je tekst za sve one koji pristaju na ucene, na pretnje, koji pognu glavu pred nižima od sebe pod izgovorom bedne plate i još bednije penzije.

Ovo je tekst za one koji se prodaju, umesto da se ne predaju.

Molim vas, prestanite da lažete sami sebe.

Zar stvarno mislite da će se vaše dvorište samo od sebe počistiti? Zar zaista verujete u izmišljene brojke i nerazumljive izraze kojima vas zasipaju sa TV ekrana i žutih strana? Zar stvarno ne vidite prazna sela, urušene fabrike, raskopane puteve? Zar zaista verujete da će vam zaposliti dete samo zato što potpišete neku pristupnicu ?Zar zaista negde duboko u sebi niste svesni da će, ako ga ikada i zaposle, to biti na određeno vreme. Jer mnogo je gladnih usta ,a zver ima veliki apetit.

Zar ste zaista spremni da prodate svoju krv i meso?  Zaista ne primećujete očajno stanje u školama i obdaništima? U porodilištima? Zaista verujete u to da će se natalitet povećati zato što tako kaže neko ko nema ni roda ni poroda? Dok gutate svoju dnevnu dozu Bromazepama (ili koje god droge koja vam služi da podigne zid između realnosti vašeg sumornog života i svetle predstave na ekranu)  – da li zaista, onako iskreno, verujete u to da Srbija ide u dobrom pravcu?

Šta osećate kada gledate kako se ministar inostranih poslova ponižava pred dojučerašnjim kolonizatorom, dok mu muftija lepi stodolarku na čelo?

Kako se osećate kada se neko koga ste postavili da služi narodu ponaša kao raspikuća, poklanjajući zemlju i vodu i banje i vazduh NAŠE DECE ljudima bez morala i časti?

Da li zaista, zaista, negde duboko u sebi ne cvilite od poniženja?

Prestanite da lažete sebe. Nije bezbolno, ali je oslobađajuće. Pokušajte da nađete tu mrvu ljudskosti, ako je preživela, u sebi. Pokušajte zbog naše dece, ne zbog vas. Pokušajmo svi zajedno da na ljutu ranu stavimo ljut lek. Jer nema više vremena. Nemate rezervnu otadžbinu. Kada sva naša deca odu, a otići će, ne samo da nećete imati penzije i plate – ostaćete bez nečega mnogo vrednijeg. Ostaćete bez radosti, bez smeha, bez ljubavi.

Molim vas, priznajte sebi da nije normalno da partokratija pljačka zemlju i da od naše zemlje napravi svoju državu. Nije normalno da se otimaju penzije, smanjuju plate, povećavaju porezi. Nije normalno da zakon ne važi za sve podjednako. Nije normalno da se izbori kupuju pre samih izbora. Nije normalno da se plašite sopstvene senke.

Otvorite oči, pogledajte oko sebe. Srbija može biti zemlja u kojoj se lepo i rado živi. Dovoljno je samo da promenimo sistem.

I da, uz ovaj tekst ide i odgovarajuća muzička pratnja

Olivera Jović

Članica Glavnog odbora DJB

Prati
Obavesti me o
guest

20 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radulovićevi svedoci
Radulovićevi svedoci
6 godine pre

Što da menjam sistem samo da bi ti u tom “drugačijem” sistemu bila jedna od glavnih? I Meska jedva podnosim, a tebe da gledam kako nas učiš pameti tačno bi konopče uzeo pa da se obesim!!! Još i onog vampira Raduleta i ekipu.

Đoka
Đoka
6 godine pre

1000 dinara za gospodina. Zarađen sendvič

Radulovićevi svedoci
Radulovićevi svedoci
6 godine pre
Odgovori  Đoka

Đokinice, kad već nudiš sendviče, ok ja „nemam problem s tim“ što bi rekli A.V, Tadić, a i tvoj Radule. Ja ću jedan sendvič u domaćoj lepinji sa šunkom, par režnjeva pršute, sa malo sirnog namaza Vindija provansa, sirom gauda, maloo-vrlo-malo- majoneza, jedna rotkvica, par listova zelene salate, 2 manja kisela krastavca isečena po dužini…Uz sendvič sok od ceđene pomarandže.
A šta ćeđ ti? Samo, molim te, nemoj da naručuješ pljesku od 10 ćevapa ili burek da me brukaš pred ljudima, ako već nameravaš da predsatvaljaš narod.

Potic
Potic
6 godine pre

Fusali, Kardinal…. Oksfordi i Kembridz
A da… i Ketenberiiiu

Radulovićevi svedoci
Radulovićevi svedoci
6 godine pre
Odgovori  Potic

Rođače, ako se tvoje političko angažovanje svodi samo na podsmevanje Meskovim biserima onda smo definizivno najebali i ti i ja i svi u kompletu. On lupeta, al ti lupetaš još više praveći mu reklamu citirajući ga.

Potic
Potic
6 godine pre

Vodovod, Rudare, Kanalizacija….i tako dalje

Radulovićevi svedoci
Radulovićevi svedoci
6 godine pre
Odgovori  Djoka

Ne, nema me tu, na tvoju veliku žalost 🙂 Ne čačkaj mečku, možda pronađem nekog od tvojih. Sve mi ti znaš, ko učiteljica u predškolskom.

Milena
Milena
6 godine pre
Odgovori  Đoka

Kakva sekta radulovićevaca! Ako nisi s njima odmah si naprednjak. Zar ti Olivera misliš da ćeš takvim svojim odvratnim ponašanjem da navataš glasače?

Ima se
Ima se
6 godine pre
Odgovori  Đoka

Đokice, vidi ti se slička ?

Đoka
Đoka
6 godine pre
Odgovori  Ima se

I treba da se vidi

bruka od preletaćevićke
bruka od preletaćevićke
6 godine pre
Odgovori  Đoka

nije trebalo ali se zajebala. bila je logovana ali se potpisala kao “Djoka” a nije ocekivala da ce da joj se pojavi slicka.

Djoka
Djoka
6 godine pre

Ma nije tacno ja namerno komentarisem tako da mi se vidi Gravatar (povezano je sa WP za one koji su neuki). Djoka je posprdno , ali sarkazam je teska nauka. Hvala komentatoru ispod za pokusaj odbrane 🙂

Potic
Potic
6 godine pre
Odgovori  Ima se

Gde je tvoja slička, junaku? 🙂

Elitizam vas izeo
Elitizam vas izeo
6 godine pre
Odgovori  Potic

Poticu,a gde je tvoja slička s obzirom da si u politici i da pucaš na visoke pozicije u vlasti.Moja slička je nebitna jer sam jedan mali čovek iz naroda u čiju ulicu neće dobijete nijedan glas.Ne zato što ja tako hoću, nego zato što vi tako hoćete.
Ako misliš da te se plašim ostaviću broj telefona redakciji pa me izvoli nađi ako baš tolko želiš da me upoznaš u šta sumnjam.

Potic
Potic
6 godine pre

Nemam ti ja veze s pucanje 🙂
Ja sam barte daleko tebe, od svojih… 🙁

Cirkus od stranke
Cirkus od stranke
6 godine pre

To sto je rekla je cinjenicno stanje, a ako se vi pronalazite u tom jatu onda ste u ozbiljnom problemu.

Radulovićevi svedoci
Radulovićevi svedoci
6 godine pre

“Činjenična stanja” razmatram samo kada ih izreknu pošteni i ljudi/žene od inegriteta. Preletečevići su profućkali svoje “istine” prelaskom iz stranke u stranku. Verujem joj taman kolko i SNS-u. Jel vam sad laknulo, dragi borcu za istinu?

Sram vas bilo bre
Sram vas bilo bre
6 godine pre

Iz koje stranke u stranku.Pa vi ideologiju promeniste,hidzab staviste,nepismene postaviste pa jos optuzujete nekoga ko se ideoloski ne menja.

Tekst na nivou srednjoškolca
Tekst na nivou srednjoškolca
6 godine pre

Jeste, cirkus je od stranke SNS.Misliš da je dovoljno što sam i ja protiv SNS da bi bio od tebe samo zbog ove gore “stručne analize”.