Premijera „Jelka kod Ivanovih“

VRANJE

U utorak, 7. novembra, Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju premijerno će izvesti predstavu „Jelka kod Ivanovih“, koju je po tekstu ruskog književnika Aleksandra Vvedenskog, režirao Angelčo Ilievski.

Reditelj kaže da je  raditi ovaj komad bio ogroman izazov.

„Raditi tekst Aleksandra Vvedenskog je ogroman izazov pre svega zbog toga što on pripada autorima ruskog apsurda i ruske avangarde, koja nameće sopstveni izraz, kako kroz dramaturgiju, tako i u samom načinu doživljavanja pozorišta. Imajući u vidu da je Vvedenski „slučajno“ nestao u Staljinističkim čistkama, biće nam jasno o čemu ovaj autor govori i kakvim pitanjima i problemima se bavi. Kao i sam tekst i naša predstava baviće se velikim temama i problemima jednog društva, kroz prizmu malih ljudi“, kaže Ilievski.

Umetnički rukovodilac vranjskog pozorišta, Bojan Jovanović kaže  da novi komad predstavlja i novi iskorak u repertoaru.

„Nakon velikog uspeha koji smo postigli predstavom „Ruža uvela“, želeli smo da žanrovski publici ponudimo nešto novo“, ističe Jovanović.

Realizaciju predstave finansijski je pomoglo Ministarstvo kulture Srbije putem konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti savremenog stvaralaštva.

Vranjski pozorišni ansambl prestavu će izvesti u sali Doma kulture. Početak je zakazan za 20 sati.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare