Mladi ambasadori u studijskoj poseti Austriji

NIŠ

Od  6. do 10. novembra predstavnici organizacije “Mladi ambasadori” organizuju posetu organizacijama i institucijama koje se bave kreativnim industrijama u Austriji . Ovom prilikom  šestoro mladih ljudi koji se bave kreativnim industrijama boraviće u Gracu i Beču radi uspostavljanja saradnje sa njihovim kolegama u Austriji.

Projekat “Spark ima za cilj uspostavljenje dugoročne saradnje mladih profesionalaca u oblasti kreativnih industrija, kao i stvaranje uslova za razvoj novih tržišta za mlade koji se bave kreativnim industrijama u Srbiji (Niš) i Austriji (Grac i Beč)

Izrađen je portfolio katalog mladih profesionalaca u oblasti kreativnih industrija iz Niša, kao i prezentacija lokalne kreativne industrije sa analizom kreativnog potencijala juga Srbije.

Tokom boravka, izabrani učesnici iz Srbije će imati sastanke sa kreativcima iz Austrije koji se bave istom ili sličnom granom kreativne industrije, otvorene masterclass sesije na kojima će predstaviti sebe i svoj rad.

Takođe, posetu delegacije iz Srbije obeležiće i sastanci da institucijama i organizacijama koje se bave kreativnim industrijama u Austriji, kao i udruženjima Srba u Austriji, na kojima će izabrani tim predstaviti potencijale i mogućnosti za saradnju u oblasti kreativne industrije.

Ideja projekta je da se paralelno povezuju mladi koji profesionalno rade u kreativnim industrijama stvarajući tako mogućnosti za razvoj i saradnju na zajedničkim projektima, a ujedno i razvija tržišna saradnja između Srbije i Austrije u oblasti kreativnih industrija, odnosno ekonomska saradnja sa dijasporom.

Projekat se realizuje uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare