Stanković očekuje da Albanci izadju na izbore za Nacionalni savet

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za opstine Bujanovac, Presevo i Medvedju Zoran Stankovic rekao je danas u Bujanovcu da očekuje da će
sve albanske partije učestvovati na izborima za nacionalne saveta koji se odrzavaju 4. novembra.

On je o izborima i učešću albanskih partija na njima razgovarao sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Šukri Imeri.

Stanković očekuje da će oko učešća na ovim izborima biti postignut konsenzus.

“Očekujemo da će biti postignut konsenzus, da će izabrani predstavnici Albanaca biti oni ljudi koji će na svaki način unaprediti rad Nacionalnog saveta Albanaca”,

rekao je Stanković koji očekuje da će na taj način biti unapredjena I  saznanja o nacionalnim vrednostima, koja Albanci imaju.

On očekuje da će izbori za Nacionalni savet Albanaca “proteći u najboljem mogućem redu”.

Zoran Stanković je danas posetio  Osnovnu školu „Naim Frašeri“ gde je prisustvovao času srpskog jezika, u okviru nastave unapređenja srpskog jezika kao nematernjeg.

On je posetio Košarkaški klub „Play 017“ u kome košarku igraju mladi Srbi, Albanci I Romi.

Stanković je obišao I  romsko naselje Banjska.

On je u ovom naselju rekao da je potrebno izgraditi fabriku za preradu otpadnih voda I da je za to potreban veliki novac.

“Izgradnjom fabrike bi se rešio problem otpadnih voda I kanalizacije za sve gradjane opštine Bujanovac, bog toga smo se dogovorili da se pokrene inicijativa na nivou lokalne samouprave o izradi projektne dokumentacije za nju.  A  kad bude dokumentacija gotova i usvojen idejni projekat da se zatraži od države i medjunarodne zajednice da zajedničkim snagama obezbedimo sredstva za realizaciju tog projekta koji će trajati nekoliko godina”, rekao je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare