Boško Obradović: Medvedja grca u problemima

MEDVEDJA

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović održao je u prostorijama Gradskog odbora te stranke u Leskovcu konferenciju za medije, a povod je bila njegova poseta opštini Medveđa.

On je istakao da je Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Leskovcu jedna od najkvalitetnijih lokalnih organizacija Dveri u čitavoj Srbiji, te da je praktično od Leskovca napravljeno jedno od najznačajnijih uporišta opozicije i Dveri u Srbiji.

„Ja sam u obilasku tri opštine na jugu Srbije, Preševa, Bujanovca i Medveđe, koje se na izuzetno sraman i opasan način poslednjih meseci pominju u kontekstu nekakvih razgraničenja i pripajanja tzv. nezavisnom Kosovu. Smatram da sam kao narodni poslanik i predsednik Dveri imao ličnu obavezu da posetim ove opštine, da porazgovaram sa njihovim građanima i da ih na neki način ohrabrim, jer su svi oni uznemireni tim idejama koje se čuju iz vladajućih krugova”, rekao je Obradović.

“Poseban problem predstavlja i to što se u kontekstu Preševske doline pominje i Medveđa, koja kao brdsko-planinski predeo nema nikakve veze ni sa Preševom ni Bujanovcem, odnosno sa Preševskom dolinom”, ocenio je on.

” Zabrinjava situacija u Medveđi, gde vlada jedan ozbiljan kriminal. Kada pogledate bilo koju sferu društva, vidite samo radove koji se izvode na gradskoj upravi. Pogledajte šta se radi sa Domom zdravlja, sa sramnom obilaznicom od 200 metara, pogledajte sve te tzv. investicije koje nisu ništa drugo nego kriminal i pranje para u ovoj maloj i zapostavljenoj opštini u Srbiji. Meni su građani Medveđe rekli da niko u poslednje četiri godine iz republičke vlasti nije posetio ovu opštinu i da se oni osećaju zapostavljeni i zaboravljeni, a njihovi strateški resursi i prirodna bogatstva nalaze se u ovom trenutku na udaru tajkuna i albanskog kapitala. Tu pre svega mislim na rudnik Lece, na Sijarinsku Banju i Agroindustrijski kompleks Medveđa,“rekao je Obradović

Dveri smatraju da opština Medveđa treba da bude izuzeta, odnosno isključena iz sastava Koordinacionog tela Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

„U Medveđi postoji jedan drugi, opasan problem“ navodi Obradović, „a to je jedna kriminalna delatnost policijskih organa koji izdaju lične karte i državljanstva nepostojećim stanovnicima Medveđe, Albancima koji dolaze sa Kosova i Metohije ili čak iz Albanije. Time se menja struktura stanovništva Medveđe, kao i struktura biračkog spiska, a postoji opasnost da se na taj način pravi nekakva većina u budućem skupštinskom sazivu opštine Medveđa koju bi činili Albanci, iako ih ima samo 10%. Medveđa grca u problemima, tamo nema više nijednog proizvodnog radnog mesta.“

Predsednik Dveri Boško Obradović najavio je i dolazak čelnika Saveza za Srbiju u Leskovac, kada će biti predstavljen program od 30 tačaka, kao i formiranje lokalnog Saveza za Srbiju za grad Leskovac koji će činiti lokalni odbori svih članica SZS na republičkom nivou. Za sada su u toku i dogovori da odbornici ovih stranaka koji imaju odbornike u leskovačkom parlamentu ubuduće nastupaju zajednički.

Dveri u skupštinskim klupama Medveđe imaju dva odbornika, a Obradović ističe njihovu dobru saradnju sa drugom opozicionom grupacijom – albanskom Demokratskom strankom.

„Dveri kao predstavnici većinskog naroda imaju veoma dobru komunikaciju sa predstavnicima albanske nacionalne manjine, jer se radi o ljudima koji su lojalni svojoj državi i koji takođe osećaju probleme Medveđe kao jednog zapostavljenog kraja.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bozidar
Bozidar
3 godine pre

Dok je predsednik Arsice i Srbi i Albaci iselice se. Gori predsednik opštine nije mogao biti. U sve mahinacije i lopovskih tendera je umešan.

Goran
Goran
5 godine pre

Od kada to Dveri sarađuju sa albanskom partijom čiji su odbornici javno za pripajanje Medveđe Kosovu. O čemu se ovde radi? I kako to da Dveri imaju dva odbornika a da nisu učestvovali na izborima u Medveđi? Ne mogu da verujem da se Boško kao brine za Medveđu a javno kaže kako dobro sarađuje sa albancima koji su za pripajanje Medveđe Kosovu.