Stabilizacija stanja u niškom kraju

NIŠ

Drugi dan Božića. Sneg u Nišu je stao.

 Vetar je prestao da duva.

Vedro je i pri pogledu s prozora čini se da je prijatno napolju šetati. Sasvim drugi je utisak kad se izađe.

Temperatura u Nišu u deset sati ujutru je minus 18 stepeni. Još jedan ledeni dan. 

Meteorolozi kažu biće do minus sedam u najtoplijem delu dana.

Na području grada su prohodne sve saobraćajnice, tvrde u štabu Ziske službe. Gradske ulice čisti 15 ekipa, a na lokalnim putevima angažovano je 10 mašina. Vetar i sneg više ne ometaju putare.

“Imamo još manjih problema na putevima trećeg prioriteta na lokalnim putevima i četvrtom i petom prioritetu u gradu. Očekujemo da će do kraja dana i to biti očišćeno I da bude prohodno za putnički saobraćaj”, kaže Dragan Dimitrijević, šef Zimske službe u Nišu.

Ostale službe u gradu funkcionišu bez problema. Kako tvrdi gradonačelnik Niša Darko Bulatović nema ispadanja iz sistema ni jedna od 14 toplana I kotlarnica u gradu.

Zbog klizavog kolovoza su i dalje skraćene neke  linije gradskog i prigradskog prevoza. U gradu autobusi na liniji 7 – Kalač Brdo –Sarajevska saobraćaju do raskrsnice Durmitorske I Rudničke ulice . Na liniji 12 – Njegoševa –Komren, do raskrsnice Njegoševe i ulice Zdravke Vučković. Skraćene su i prigradske linije ka Gornjoj Vrežini, Ostrvici, Oreovcu, Paligracu I Leskoviku.

 

Komunalna policija upozorava i podseća sva gradjane Niša, kao i preduzeća i ustanove na obavezu čišćenja snega ispred kuća i poslovnog prostora i daje rok gradjanima da ovu obavezu isvrše do 9. jaunara u deset sati pre podne. U Komunalnoj policiji kažu da će ove godine provere biti češće, a kazne rigoroznije.

Oni koji ne budu poštovali ovu odluku moraće da plate kaznu – od 5 do 50 hiljada dinara.

Ekipe rade na saniranju kvarova na električnoj mreži zbog kojih je oko 150 domaćinstava na Kameničkom visu i u niškim selima Brenica i Kamenica bilo za Badnji dan  prvi dan Božića bez struje.

Sa Niškog aerodroma stižu dva saopštenje :

“Obaveštavamo putnike Ryanaira-a let broj FR 2988 koji je trebalo da se realizuje iz Niša za Bratislavu 6.1.2017.godine da je od strane aviokompanije odobreno još jedno noćenje u hotelima u kojima su već smešteni, a naknadne informacije o realizaciju tog leta biće blagovremeno objavljene na sajtu aerodroma” zvanično je saopštenje sa Niškog aerodroma.

Putnicima aviokompanije Wizz Air kojima je zbog složenih vremenskih uslova u petak 6.1.2017.godine otkazan let iz Niša do Memingena/ Ajndhovena da je aviokompanija odobrila hotelski smeštaj u hotelima u kojima su već smešteni sve do ponedeljka 9.1.2017.godine.


Putnici koji nisu pomerili svoje letove treba da dođu na šalter prodaje karata na Aerodromu Niš kako bi blagovremeno izvršili promenu u skladu sa preostalim slobodnim kapacitetima. Takođe, promenu leta mogu izvršiti i online.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare