Put do Skijališta na Besnoj Kobili prohodan

VRANJE

 

Štab za vanredne situacije u Vranju potvrdio je da je, u noći između 7. i 8. januara, raščišćen put od Krive Feje prema Planinarskom domu na Besnoj Kobili.

Ovaj putni pravac je bio zavejan tri dana tako da niko od gostiju, a ima ih oko dvadesetak, nije mogao da siđe sa ove planine.

Na njihovu veliku sreću bilo je struje, a radio je i internetr, tako da su se neki od njih oglašavali putem društvenih mreža i fotografijama dokumentovali stanje u ovom skijalištu.

Gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije, Slobodan Milenković izjavio je  da je Vatrogasno-spasilačka jedinica Odeljenja za vanredne situacije, krenula ka mahali Studena na području Poljanice gde je situacija veoma teška, zvog prekida u napajanju električnom energijom. Raščišćava se put prema ovoj mahali koja ima 23 domaćinstvca sa 46 stanovnika. Oni su bukvalno odsečeni od sveta  tako da će spasilačke ekipe motornim saonicama stanovništvu dopremiti potrebne namirnice i lekove.

Tamo je krenula i ekipa Elektrodistribucije, kako bi otklonila kvarove na elektro mreži.

 

Teška je situacija i prema selu Barelić. Preduzeće za puteve „Trace“ angažovala je mehanizaciju na raščišćavanju tog putnog pravca. Ekipe vranjskog „Vodovoda“ rade na uklanjanju snega sa lokalnih nekategorisanih puteva.

 

Štab za vanredne situacije u Vranju je u neprekidnom zasedanju, kako bi preduzimao mere na otklanjanju posledica koje su izazvane zbog snežnih nanosa i veoma niskih temperatura.

 

I sutra je na snazi crveni meteoalarm, što znači da će jutarnje temperature biti iztuzetno niske. U Vranju je jutros bilo minus 22 stepena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare