Žena iz Marovca umrla, ko je zakazao?

MEDVEDJA

 

Milojka Perović iz sela Marovac , koje se nalazi uz samu administrativnu linju sa Kosovom , u opštini Medvedja, koja je umrla u petak noću, biće sahranjena danas, rečeno je JUGpressu  u tom selu.

Porodica I meštani optužuju  predsednika opštine Medvedja Nebojšu Arsića I lekare Doma zdravlja u Medvedji da nisu pomogli  ovoj pedeset trogodišnjoj ženi kada su njena deca javila  telefonom da joj je lose.

Tvrde I da je porodica Doma zdravlja pozvala oko 17 sati a da je nesrećnoj ženi pomoć ukazana tek oko 23. 30 minuta I optužuju predsednika opštne, koji je I komandat Štaba za vanredno stanje Nebojšu Arsića I direktora Doma zdravlja Dragana Andjelkovića da se se “samo slikaju umesto da rade svoj posao I pomažu ugroženim gradjanima”.

Arsić nije odgovarao na više telefonskih  poziva I poruke novinara JUGpressa iako nam je rečeno da ih je video I pročitao.

Direktor Doma zdravlja dr Dragan  Andjelković kaže da ekipa te zdravstvene ustanove  nije mogla da izadje u Marovac jer je put bio neočišćen.

“Mi smo poziv za pomoć primili negde oko 17.30 minuta. Razgovarali smo s porodicom da oni svojom ladom nivom krenu od kuće I da ih naša ekipa negde sretne na pola puta. U medjuvremenu sam zvao komandira policije I Štab za vanredne situacije da bi poslali mašinu da čisti sneg. Zvao sam I vatrogasce ali su mi oni rekli da ta služba u Medvedji nema nijedno terensko vozilo I da su njihovi pripadnici spremni da krenu sa nama da pomognu ženi”, rekao je za JUGpress Andjelković.

On kaže i da je ekipa Doma zdravlja iz Medvedje prema Marovcu krenula u 20.30 minita.

“Uz put su se negde sreli I preuzeli pacijentkinju , koja je u Doma zdravlja dovežena u 23. 15 minuta” , rekao je Andjelković.

Po njegovim rečima , žena se žalila na jaku glavobolju svojoj porodici, zbog čega su oni I zvali pomoć,  a u Dom zdravlja je dovežena u beživotnom stanju,

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Radisav Ristovic
Radisav Ristovic
7 godine pre

Samo bih porucio, a ovo sam i izjavio mestanima da je ziv predhodni predsednik DRASKOVIC neda bi rejagovao vic bi licno bio na sahrani a mi iz daljine bi putnickim kolima izlazili do kuce ozaloscenih !! Trebaju spomenik da mu podignu u centru Medvedje !

Radisav Ristovic
Radisav Ristovic
7 godine pre

sramota ! tuga ! bezobrazluk ! Imao bih jos da vam kazem ali necu da gubim vreme i zivce !! Licno sa isao da podelim tugu i bol sa bracom Perovic !!

Milica
Milica
7 godine pre

Doktorka koja je radila kada su zvali hitnu pomoc nije reagovala ako za to prodje ne kaznjeno onda cemo svi da pomremo

Drda
Drda
7 godine pre

Dok ljudi umiru u Medvedji predsednik i direktor doma zdravlja i dotični koji su na čelu štaba za vanredne situacije se slikaju,sramota,umesto da pomognu ljudima koji su na nepristupačnim mestima da se dodje do njih i primi pomoc njima je vazno da li ce lepo ispasti na slici.Žalosno je sto smo izgubili mlad zivot nevine žene,(čija su deca neprekidno zvala hitnu pomoć i policiju od 17:00 popodne, a pomoc je pružena u 23:30)do koje se nije moglo prići,stidite se!
Ako doktorka Marija Gikić prodje ne kaznjeno za to sto nije bilo raspolozena za borbu sa takvom situaciom kako kaze je bila u ambulanti koje se nalazila sasvim blizu ali je doticna imala preca posla da lakira nokte sramota sramota.