Štab za vanredne situacije u Bujanovcu zasedao

BUJANOVAC

U Bujanovcu je danas održana sednica Štaba za vanredne situacije kojim je predsedavao komandat štaba Šaip Kamberi.

Na sednici je, pored razmatranja i usvajanja Zapisnika sa devete redovne sednice održane 2.avgusta 2019.godine i razmatranje i usvajanja Zapisnika sa desete vanredne sednice od 27.novembra, na dnevnom redu bile i sledeće tačke:

1. Razmatranje i usvajanje Plana zimskog održavanja saobraćajnica na teritoriji opštine Bujanovac u nastupajućem zimskom periodu 2019/2020.godine,

2. Razmatranje i usvajanje pregleda raspoložive mehanizacije za čišćenje snega na teritoriji opštine Bujanovac JP “Komunalac” za nastupajući zimski period,

3. Predlog Zaključka o definisanju kritičnih putnih pravaca na teritoriji opštine Bujanovac

4. Zahtev predsednika MZ Končulj za rešavanje problema sa električnom energijom, stubovima i kablovima za struju koji su oštećeni

5. Razmatranje i usvajanje zahteva za čišćenje drenažno – odvodnog kanala ispred fabrike”Bivoda” u selu Rakovac

6. Razmatranje Rešenja o izmenama i dopunama rešenja o obrazovanju opštinskog štaba za vanredne situaciji
7. Razno
U nastupajućem zimskom periodu saobraćajnice će održavati PTGP “Saba Belča” DOO iz Preševa sa kojim je opština Bujanovac potpisala Ugovor za vršenje usluga.

Plan je usvojen od strane Štaba uz dopunu da “Saba Belča” dostavi specifikaciju vozila sa registarskim brojevima koji će vršiti uslugu u Bujanovcu.

Što se tiče raspoložive mehanizacije, Štabu je dostavljeno obaveštenje da JP “Komunalac” raspolaže mašinama uglavnom za čišćenje grada i okoline, kao i mašinama koje služe za izvođenje radova na iskopavanju priključaka i saniranju havarija.

Što se tiče mehanizacije za čišćenje snega JP “Komunalac” poseduje dva rovokopača koji mogu da služe po potrebi kao rezerve.

Gejder je neispravan a dok druga vozila ne mogu biti iskorišćeni za čišćenje snega.

Na sednici je usvojen Zaključak o definisanju kritičnih lokacija i on će biti dostavljen preduzeću “Saba Belča” kao o JP “Komunalac”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare