Šta se sve sprovodi u Vranju zahvaljujući programima UN

VRANJE

Zahvaljujući saadnji sa Ujedinjenim nacijama na teritoriji grada Vranja su sprovedeni brojni projekti u oblasti izgradnje infrastrukture, izradu planske i tehničke dokumentacije, Strategije razvoja od 2006. do 2010. godine, kontinuirano unapređenje rada lokalne administracije i pružanje pomoći ugroženim kategorijama stanovništva”, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković prilikom nedavnog boravka stalne koordinatorke sistema Ujedinjenih nacija Francoise Jacob i šefa predstavništva UNHCR za Srbiju Soufiane Adjalia u ovom gradu.

On je, rekao je “posebno ponosan na članstvo Grada Vranja u UNESCO mreži kreativnih gradova u oblasti muzike od 2019. godine”.

Sem ovoga, realizovano je više od 80 različitih projekata koje je sprovodio UNOPS, kao što su izgradnja i opremanje Hirurškog bloka, rekonstrukcija bolnice, izgradnja infrastrukture u Slobodnoj zoni, izrada Geografskog informacionog sistema, planova detaljne regulacije, tehničke dokumentacije, izgradnja obilaznice, infrastrukture u seoskim područjima.

Preko UNHCR-a grad Vranje, uz podršku partnera, brine o 74 osoba koje se nalaze u Kolektivnom centru za azil Vranje, stara se da deca izbeglih pohađaju škole a lokalna samouprava, dodao je MIlenković, “čini sve” da omogući njihovu inkluziju. (kraj) DV/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare