Šta građani imaju od bratimljenja sa opštinom Vračar

                             

LESKOVAC

Predlog Odluke o potpisivanju Sporazuma o saradnji sa Opštinom Vračar, obrazložio je gradonačelnik Goran Cvetanović, navodeći da se na teritoriji tog dela  Beograda nalaze značajne kulturne, sportske i verske ustanove, te da bi bratimljenje sa Vračarom, moglo doneti brojne obostrane benefite.

Odbornici opozicije nisu se složili sa tom konstatacijom, pa je Dragan Savić ovu inicijativu ocenio samo kao još jednu priliku za uzajamne kurtoazne posete.

–          Ne znam kakve koristi ima Leskovac od bratimljenja sa brojnim gradovima, osim što naše delegacije odu u te gradove, a njihove dodju ovde,  bude zabava i druženje, svi se lepo provedu i to je sve.  Petnaest godina sedim u ovoj Skupštini i nikad nisam bio ni u jednoj od njih.To što je gradonačelnik naveo kao razloge, svi navode, ali mislim da je to gusta šuma da se prikrije prava namera. Zato pitam: zašto baš Vračar i zašto baš sad, par meseci pred izbore. Možda zato što je on eksplicitan primer prekomponovanja  vlasti, kao posledica kupovine odbornika, posle izbora 2016. godine…

Predsednik Aleksandar Djurović prekinuo je Savića, pod izgovorom da se ne drži tačke dnevnog reda i da mu je vreme za izlaganje isteklo.

–          Evo zašto će opozicija da bojkotuje izbore, nema slobode govora. Meni se oduzima reč, a gradonačelnik nekoliko puta po tri minuta dobio, što je suprotno Poslovniku, odbrusio je Savić.

Nenad Filipović smatra da opština Vračar, kao deo Beograda, nema autonomnost u odlučivanju i da je to mogla biti bilo koja druga lokalna samouprava, jer otprilike sve raspolažu potencijalima koje u saradnji možemo da koristimo.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare