Bojkot Skupštine dok gradjani Leskovca ne dobiju odgovore

LESKOVAC

Pod radnim nazivom, ‘’Bojkot Skupštine- dok gradjani Leskovca ne dobiju odgovore’’ , odbornici DS   Stranke slobode i pravde , u okviru Saveza za Srbiju, obratili su se novinarima u holu zgrade Skupštine. Da je lokalnoj vlasti stalo do dobrobiti gradjana, ona bi dnevni red dopunila predlozima o pitanjima koja zaista muče Leskovčane, poručile su demokrate.

Nemamo nameru da glasamo o bratimljenju zato što razloga za slavlje nema, niti imamo nameru da raspravljamo o ceni kvadratnog metra nekretnina, u situaciji kada je mnogo Leskovčano i gladno i poniženo, niti imamo nameru da ispravljamo urbanističke planove samo zato da bi tajkuni bliski vlasti dobili površine za zidanje novih zgrada, rekao je Saša Stojanović.

Da ova vlast zaista brine o Leskovcu, najpre bi dnevni red dopunili sledećim gorućim temama:Utvrđivanje tačnog broja naših sugrađana – a radi se o broju koji prelazi 20 hiljada –  koji  su, zbog terora SNS-a, napustili ovaj grad;              Utvrđivanje tačnog broja dece koja u školu idu bez doručka, imajući u vidu da se broj dece kojoj je potrebna socijalna pomoć samo u ovoj godini povećala za 23%; Utvrđivanje tačnog broja građana Leskovca koji žive u siromaštvu, uprkos navodnom naprednjačkom „zlatnom dobu“!

Ukoliko se odbornici leskovačke skupštine pitaju gde su pare za te namene, dajemo im objašnjenja u vidu sledećih predloga dnevnog reda: Utvrđivanje svih okolnosti zbog kojih renoviranje škole „Josif Kostić“,umesto 30,košta 130 miliona odnosno više od milion evra;

2. Izveštaj o razlozima zbog kojih renoviranje gradskog trga košta dva miliona evra, odnosno, objašnjenje zbog čega će kvadrat trga koštati više od cene izgradnje kvadrata u centru Beograda. Dakle, potencijalna razlika od još 150 miliona!

3. Izveštaj o razlozima zbog  kojih se na bolnici u Leskovcu menja ispravna stolarija, iako jeza taj novac bilo moguće kupiti svu opremu koja nedostaje bolnici;

4.Izveštaj o razlozima zbog kojih je adaptacija Infektivnog odeljenja koštala više od 40 miliona dinara;

5.Izveštaj o broju zaposlenih po osnovu ugovora, a koji čine dobar deo budžeta koji se koristi za namirivanje SNS partijske aparature, u iznosu od oko 300 miliona dinara;

6. Izveštaj o troškovima kupovine montažnog toaleta koji ćegrađane koštati  4,8 miliona dinara ili više od 40. 000 evra, azbog čega je rađen i rebalans budžeta;

7. Izveštaj o mesečnim prihodima firme „MetroParking Jug“, ili kako se već sada zove, u rasponu od 5 miliona do 8 miliona i objašnjenje zašto u budžet grada uplaćuju samo 10% od ukupnih prihoda ,ko im je to omogućio i zašto?

Da su sve ove tačke uvrštene na dnevni red, bilo bi jasno da je razlika između stvarnih i naduvanih SNS troškova tolika da bi budžet bio dovoljan za potrebe svih Leskovčana, a ne samo za funkcionere SNS-a i njihove nezajažljive apetite.

Danas će odbornici u skupštini imati priliku da govore o tome gde su nestale pare Leskovčana. Verujemo da će „hrabro“ ćutati – čast časnim izuzecima –  kao i uvek do sada.

Ali, mi nemamo nameru da ćutimo! Postavljaćemo ova pitanja sve dok ne dobijemo odgovore; od ove vlasti ili od neke buduće, ali obećavamo građanima Leskovca da će dobiti i odgovore i jasno utvrđenu odgovornost svakog od učesnika u ovim nečasnim rabotama, poručili su odbornici Demokratske stranke, odnosno Saveza za Srbiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare