Uskoro novi gradski veb sajt sa budžetskim portalom

VRANJE

Grad Vranje uskoro će dobiti novi gradski veb sajt sa budžetskim portalom, koji će biti najbolji i najsavremeniji u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Novi gradski veb sajt biće izrađen u okviru Projekta za odgovornu vlast koju lokalna samouprava sprovodi u saradnji sa organizacijom USAID.  Sajt će biti i kompatibilan sa Brend strategijom, kao strateškim dokumentima koji jedino grad Vranje ima od  svih lokalnih samouprava u Srbiji. 

„Gradski sajt trebalo bi da na najbolji mogući način predstavi sve ono što Grad Vranje nudi svojim građanima, ali i svim domaćim i stranim turistima i investitorima. Na taj način biće ostvaren i najveći stepen transparentnosti u radu lokalne samouprave“, rekao je Antić.

On je dodao da će se ovaj sajt od prethodnog razlikovati po tome što će objavljivati tekstove o najuspešnijim Vranjancima koji žive i rade u zemlji i inostranstvu. Tako će biti napravljena baza podataka o uspešnim živim Vranjancima. Biće tu i posebna rubrika o uspešenim i o talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Vranja.

Antić ističe da će Vranje biti jedinstveno i po tome što će imati Budžetski portal kroz koji će biti obezbeđena transparentnost budžetskog procesa, da sve faze izrade budžeta budu dostupne građanima. Sve će se to odvijati pod sloganom “Borba protiv korupcije na lokalnom nivou“. Korupcija će biti manja ukoliko je veći stepen transparentnosti i ukoliko je veće učešče građana u tom procesu.

„Putem budžetskog  simulatora građani će sami moći da predlože kako treba da izgleda budžet grada i kako treba da se troši novac iz budžeta. Oni će moći da glasaju i za kapitalne investicije. Kroz taj budžetski portal ćemo videti gde građani žele da se insvetsiraju pare iz gradske kase. Imaćemo i budžetski kalkulator pomoću kojeg će građani moći da izračunaju svoje obaveze prema Gradu“, istakao je zamenik gradonačelnika.

On je rekao da su  obezbeđena sredstva koja će biti iskorišćena za izradu novog, modernijeg sajta Grada Vranja i budžetskog portala.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare