Šta dobitnicima znači nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”

LESKOVAC

Za gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovica  nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ koju je primio kao prvi čovek lokalne smaouprave koja je ocenjena  „najuspešnijom u regionu „  ovo je ,  kaže „velika obaveza i velika odgovornost da u budućnosti radimo još više, da radimo kao što smo ranije radili svake subote i svake nedelje“.

Bukvalno da svu enegriju i svo znanje našeg tima uložimo da grad Leskovac bude još pozitivniji, da otvaramo nove fabrike, nova radna mesta, da budemo socijalno odgovorna lokalna samouprava. Lokalna samouprava koja će u budućnosti da zaista sija svojim sjajem. Vi samo znate da se mi sećamo naše slavne prošlosti, ali da svi zajedno želimo da menjamo sadašnjost da bi naša deca imala bolju budućnost „, rekao je Cvetanović.

 

 

Novinar Aleksandar Davinić  ,  nagradu „Kapetan Miša Anastasijević „ koju je i sam dobio ocenuje kao dokaza da „novinari najzad  pokušavaju da se izbore za neki status, da neko sagleda njihov dugogodišnji rad, to pregalaštvo u oblasti informisanja, odnosno obaveštavanja građana o istini, o dešavanjima u privredi, kulturi,  javnom životu, a naravno i u politici“.

Kaže da mu je drago što je on probio led i očekuje da će i naredne godine neko od novinara dobiti ovu nagradu.

Marija Aleksić iz vranjske „Vinarije Aleksić“  kaže da nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za nju i njenu porodicu znači mnogo.

„ Pored ovog priznanja, imamo i mnoga druga, ali ovo je na neki način nadraže, potiče iz naše okoline, a i iz naše matične države, tako da nam veoma znači. Samo kruna na celokupan rad i trud celokupne porodice“, kaže Marija .

Tri sestre Aleksić, uz pomoć roditelja, vode porodični biznis a Marija kaže da  „u početku ljudima nije bilo jasno gde je gazda, i kako to da su  tri žene u poslu. Ali sada su nekako prihvatili činjenicu da i žene mogu da vode posao, i to vrlo ozbiljno. Ja sam još uvek malo uključena, da kažem zagrebem po površini, ali smatram da su se Maja i Gaga već uhodale  i da uspevaju da se snađu sa svim stvarima koje posao nosi“.

Duvanska industrija „Bujanovac“ je jedan od retkih privrednih subjekata koji radi u Bujanovcu a direktor ove fabrike Bogoljub Tomić , koji je dobio nagradu za svoj menadžerski rad, kaže da mu nagrada znači puno.

„ Dakle,  ima ljudi koji su prepoznali, zaista kao što ste rekli, jedan izuzetan trud i zalaganje, i ambijent u kome mi poslujemo je veoma složen i možda drugačiji u odnosu na neke druge sredine. Uprkos tome uspevamo, i nadam se da ćemo i dalje uspevati , da savladavamo sve prepreke koje su naišle. Ako se vratite unazad nikada i nije bilo lako, uvek je bilo teško, ali smo nekako uspešno prevladavali celu situaciju, tako da se nadam da ćemo to i u buduće da radimo. U svakom slučaju ova nagrada je nešto što meni lično jako puno znači da je neko iz Bujanovca, a ovog puta ja, a ja mislim da je moje preduzeće zaslužilo da nosi isto zasluge za ovu nagradu kao i ja“.

 

Generalni direktor  fabrike „Alfa Plam“  Goran Kostić kaće da je „ovo  još jedno priznanje, pored dobijenih u prethodnu godinu, dve, koje sigurno dodatno obavezuje“.

„Nama je zadovoljstvo da se propoznaje razvoj kompanije Alfa plam, da ne  razvijaqmo  samo kompaniju u smisliu prodaje i proizvodnje i unutrašnjim procesima, već da je to prepoznato i od društvene zajednice, od insitucija van Vranja, u regionu i Srbiji“.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare