SNF: Kosovsko-metohijski Srbi jedini mora da imaju vizu za putovanje u EU

GRAČANICA

 

 

Najnovija odluka Evropske komisije, da se građanima Kosova ukinu vize za putovanje, je ogolila još jedanput nestručnost, amaterizam a možda već i lošu nameru pregovarača iz Republike Srbije u Briselu, saopštilo je danas Udruženje gradjana Srpski nacionalni forum iz Gračanice.

 

“Ovom odlukom Srbi sa Kosova i Metohije ostaju jedini stanovnici Evrope kojima trebaju vize za putovanje”, navodi ovaj forum I dodaje da je “ovo saznanje duboko zabrinulo kosovsko-metohijske Srbe”.

 

“ Pasoši Republike Srbije,  koje oni poseduju, nisu jednaki sa pasošima drugih građana Srbije, jer ih je izdala tzv. Koordinaciona uprava. Stoga oni ni do sada nisu bili ravnopravni sa drugim građanima Srbije”, upozorava SNF koji dodaje da “ukidanje viza za „državljane Kosova“ na žalost važi i za Srbe, ali samo u slučaju da uzmu kosovske pasoše”.

 

Groteskno, bezobrazno,  pa i neukusno zvuče izjave direktora Kancelarije za KiM kako će tzv. „srpska strana“ navodno preduzeti korake da i Srbima sa KiM budu ukinute vize sa postojećim pasošima, ocenjuje SNF koji pita “ Šta je tzv. „srpska strana“ čekala do sada? Šta je čekala  ako se iz Prištine već nedeljama najavljuje, da je ukidanje viza pitanje „ne nedelja, nego sata“ (Hašim Tači”.

 

Da li je moguće da je tzv. „srpskoj strani“ bio važniji neki procenat više na izborima od sudbine sopstvenih građana, pita se ovo udruženje gradjana

 

“Do kada Marko Đurić misli da nas tretira kao retardirane? Očigledno je da će napori „srpske strane“ dovesti do toga da Srbi moraju da uzimaju pasoše „Republike Kosovo“, što je samo nastavak  politike integrisanja kosovsko-metohijskih Srba u sistem „Republike Kosovo“, koji je sada već vrlo očigledno definisan Briselskim sporazumom. I pošteno je da to „srpska strana“ prizna svojim građanima”, navodi u saopštenju SNF.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare