Šta će biti sa trotoarom u ulici Kralja Petra Prvog

LESKOVAC

Odbornici grada Leskovca su na  današnjoj, 23. sednici skupštine razmatrali Odluku o izmeni i dopuni Plana i programa investicija i komunalnog održavanja za potrebe grada Leskovca za 2018. godinu sa finansijskim planom. Ova izmena se odnosi na odustajanje od izgradnje saobraćajnice u delu ulice Kralja Petra Prvog, gde je planirani iznos investicije bio 9,6 miliona dinara sa PDV-om i dodaju se dve nove investicije, a to su uređenje javne površine na delu trga kod Glavne pošte u iznosu od 3,6 miliona, te ugovor, transport i ugradnja strugane asfaltne mase na ulicama i putevima na teritoriji grada Leskovca u iznosu od šest miliona dinara.

Odbornik Jedinstvene Srbije Nenad Filipović je upitao kako to da su se druge dve pozicije ukopile tačno u sumu one od koje se odustalo, ali i zašto se odustalo od izgradnje u delu ulice Kralja Petra Prvog?

Nebojšu Cakića („Za Leskovac – ZAJEDNO“) interesuje zašto se plaća strugani asfalt kad je gradonačelnik rekao da ga dobijamo džabe, samo plaćamo PDV, plus što je strugani asfalt građevinski otpad koji nam neko „uvaljuje“.

Bratislav Prokopović („Za Leskovac – ZAJEDNO“) je pozvao da se ne odustaje od radova u ulici Kralja Petra Prvog, jer se radi o vrlo frekventnoj ulici. Njima je odgovorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da grad konstantno radi na saniranju ulica.

„Ništa se ne odustaje, po planu koji smo imali mi smo trebali da platimo kod LIDL-a 1,2 miliona uređenje trotoara. Oni su insistirali na tome, ja sam odbio, znajući da će njima više da smetaju te prepreke i barijere. Čak su i novinari pisali o tome, a te prepreke tu stoje već deset godina. Kao što je bila i pijaca onakva kakva je bila, kao i lokali koji su bili… Najružnija slika Leskovca je bila tu. LIDL će da finansira tih 1,2 miliona, tako da smo mi na taj način uštedeli taj novac. Drugi deo trotoara će vlasnik restorana „Park“ koji je kupio „kinesku pijacu“ urediti.“

VD direktora JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je rekao da će uređenje trotoara u ovoj ulici vrlo brzo biti započeto, jer „donatori koje je pomenuo gradonačelnik imaju želju da se sa radovima krene polovinom ili krajem septembra. Što se grebanog asfalta tiče, to je materijal koji je skinut sa auto-puta kod Lipovice i sve opštine žele da ga preuzmu, tako da smo mi praktično povlašćeni jer smo to dobili. Mi to preuzimamo kao građevinski materijal. Neka bude i otpad koji nije opasan, ali koji je korisan. Mi ugrađujemo i šljunak i tucanik, sve to može da ide pod istu kategoriju, ali ovo je daleko kvalitetnije.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare