SSP: Čije propuste i gubitke plaćaju građani Vranja gradonačelnče?

VRANJE

„Naviknuti na naprednjačku degradirajuću politku 2016. godine nas nije iznenadio stečajni postupak koji je pokrenut u JP „Direkciji za izgradnju grada Vranja“ kao  i u JP „Skijalište Besna Kobila Vranje“, saopštila je Stranka slobode i pravde Vranje .

“Optimisti su se ponadali da će se stečajem okončati pljačka koja se dešavala u ovim javnim preduzećma, ali pljačka ne samo da se nije okončala već je produžena ali u nekom drugom obliku.

Naime grad parama gradjana Vranja od dana proglašenja stečaja u ovim preduzećima pa do današnjeg dana plaća platu i troškove stečajnih upravnika u ovim preduzećima, dakle, 6 godina naprednjačka vlast ne može da okonča stečaj.

Postavlja se pitanje da li ne može ili neće? 

Grad je na sebe preuzeo milionska dugovanja ovih preduzeća i plaća ih iz dzepova građana Vranja.

Ko je i zašto nije uradio analizu opravdanosti nastalih dugova?

Da li su dugovi nastali iz poslovanja ovih preduzeća ili su rezultat bahaćenja, stranačkih finansiranja i ličnih bogaćenja pojedinaca? 

Da li je grad protiv odgovornih lica  iz ovih preduzeća podneo prijave zbog milionskih gubitaka koja su stavljena na grbači gradjana Vranja?

Zaposleni u ovim preduzećima su tužili grad Vranje.

Iznosi tužbenih zahteva  prelaze više miliona dinara, a za ovih 6 godina dostigli su cifru od više desetina miliona dinara.

Znači da pojasnimo, pojedini  koji su direktno odgovorni za ove milionske štete tužili su grad i potražuju između  7 i 10 miliona dinara naših para

Ti isti koji su zaslužni za propast prethodno pomenutih preduzeća su za svoj nerad nagrađeni stalnim zaposlenjima u nekim novim javnim preduzećima i ponovo primaju platu iz budzeta grada Vranja, odnosno iz džepova gradjana Vranja.

Petorica bivših radnika tih preduzeća nalaze se na visokim javnim pozicijama sa platom do 150.000 dinara mesečno, a po tužbama potražuju pojedinačno od 5 do 7 miliona dinara.

Da li se ovde štite interese gradjana ili pojedinaca?

Da li je grad umesto da kazni  odgovorna lica u preduzećima u stečaju  ustvari  njih nagradio boljim radnim mestima?

Da li se stečajni postupak u dogovoru sa advokatima namerno razvlači kako bi dugovi narasli i ko će na kraju, kad dođu na naplatu, da ih isplati iz budzeta?

Da li zbog ovakvog ponašanja gradonačelnika preti blokada budzeta kada sudski postupci dođu na naplatu i da li će to da ugrozi isplatu zarada zaposlenima u javnoj upravi?“, navodi se u saopštenju GO Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare