Ružić: Zeleno svetlo za škole

Portrait of back - Children are raised hands in classroom. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786682][img]http://img638.imageshack.us/img638/2697/children5.jpg[/img][/url]

BEOGRAD

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić rekao je za RTS da će u najvećem delu Srbije biti dato “zeleno svetlo” za početak školske godine i da će rad početi na tradicionalan način, dok će časovi trajati 45 minuta.

Kako je ocenio, pored zdravlja, najvažnije je obrazovanje dece i sa tim se ne može  eksperimentisati.

Naglasio je da će se na najprikladniji način pratiti epidemijska situacija u školama, i da će se na osnovu toga opredeljivati u kojoj zoni će biti određena lokalna samouprava.

“Svakog petka će biti presak stanja i odlučivaće se za sledeću nedelju kako će đaci ići u školu. Ako je dvoje dece u odeljenju zaraženo koronavirusom, svi prelaze na onlajn nastavu”, objasnio je Ružić i dodao da je dosta relaksiranijih mera ove godine, koja počinje u mnogo boljem stanju nego prethodna.

Rekao je i da je gradivo snimljeno za onlajn nastavu, ako bude potrebe.

Podsetio je na odluke Kriznog štaba da vakcinisani nastavnici ne moraju da nose maske sve vreme u učionici, već samo kada priđu nekome na manje od metar i po, a ni deca u učionici ne moraju da nose maske kada ne govore.

Ističe da nevakcinisani nastavnici moraju da nose zaštitne maske non-stop.

Apelovao je na prosvetne radnike, kao i na sve ostale, da se vakcinišu i da pokažu važan stepen odgovornosti, i da shvate da je vakcina civilizacijska tekovina.

Ružić je ocenio da je bitno i to da će škola početi intoniranjem himne, jer smatra da je “veoma potrebno da budemo svesni svog identiteta”.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare