SRPSKA NARODNA PARTIJA NA LISTI SA SNS

LESKOVAC

 

Predsednik GrO SNP Leskovac Aleksandar Pejčić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je Gradski odbor te stranke  doneo  jednoglasnu odluku da na lokalnim izborima zakazanim za 24. april nastupi zajedno sa SNS-om.

“SNP ni u jednom momentu neće odstupiti od svojih programskih načela i od svojih započetih akcija, ali smatramo da naš politički program možemo jedino sprovesti ako smo zastupljeni u državnim institucijama. Nastavlja započetu akciju za prikupljanje 100.000 potpisa za peticiju NE U NATO. Podsećamo da je SNP jedina u parlamentu glasala protiv nedavno usvojenog sporazuma između Srbije i NATO i insistirala da se svim pripadnicima Ruske misije u Nišu obezbedi diplomacki imunitet, kao što je to pomenuti sporazum obezbedio pripadnicima NATO pakta” rekao je Pejčić i dodao da će prikupljene potpise SNP predati Skupštini Srbije, koja će imati obavezu da raspiše referendum, kako bi se građani Srbije izjasnili da li su za NATO savez ili ne.

Iskazanu volju građana na referendumu SNP će poštovati, poručio je Aleksandar Pejčić i dodao da predizborni kao i postizborni principi SNP-a ostaju isti, a to jeočuvanje vojne neutralnosti Srbije, jačanje ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Rusije, borba za očuvanje KiM, podrška suverenitetu Republike Srpske.

Pojašnjavajući situaciju da su kao evro-skeptična stranka u koaliciji sa SNS-om koji vodi zemlju ka članstvu u EU, Pejčić je pojasnio da se kao stranka zalažu za ne ulazak u EU, ali da nisu protiv bilateralne saradnje. Uostalom, i u samom parlamentu EU imate evro-skeptike, a polovina ministara britanske vlade se zalaže sa izlazak iz EU.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare