PREMIJERA MONODRAME LJUBIŠE DINČIĆA „TUGO BOŠKE“ ili „ŠTA SE TO TEBE EVENTUALNO SMATRA“

LESKOVAC

 

U petak 11. marta 2016 godine sa početkom u 20h u leskovačkom Narodnom pozorištu biće odigrana premijere monodrame „Tugo boške“, ili „Šta se to tebe eventualno smatra“. Autor teksta monodrame je  dugogodišnji leskovački novinar I nekadašnji urednik leskovačkog nedeljnika  “Naša reč” Ljubiša Dinčić, koji je ujedino i režiser, a izvodi je Milica Nikolić.

Ljubiša Dinčić kaže da je reč o monodrami koja je, u stvari, ispovest jedne seljanke Dostane iz sela Neputince, koja je od obične seljanke, poštene raspuštenice postala narodni poslanik. Serija je pisana na dijalektu.

Milica Nikolić uči glumu u klasi poznatog glumca Branislava Lečića, u edukativnom centru „Leka art“. Na predstavi su radili skoro dva meseca, a Milica priznaje i da se smejala čim je krenula da čita tekst.

„Smejala sam se od prve do poslednje rečenice. Sve mi je to bilo genijalno. Odmah sam se pronašla, videla sam sebe na sceni i mogla sam da zamislim kako će to da izgleda. Priprema nije bila teška.“

Autori ove komedije naše naravi planiraju da predstavu vide, pored Leskovca, i ljubitelji pozorišta u Lebanu, Vlasotincu, Grdelici, Vučju, odnosno svim onim mestima koji imaju pristojne sale za izvođnje ovakvih predstava. Nakon toga, predstavu će videti i drugi gradovi u Srbiji, a naravno i Beograd i Novi Sad. Interesovanje već sada postoji, delom i zahvaljujući Fejsbuk stranici „Tugo boške“.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare