Sredstvima Ministarstva zdravlja, zanovljeni bolesnički kreveti na dečijim klinikama

NIŠ

Sredstvima Ministarstva zdravlja Republike Srbije, zanovljeni su bolesnički kreveti na klinikama za dečiju hirurgiju i ortopediju i dečijoj internoj klinici .                 

Na klinikama na kojima se leče najmlađi pacijenti, 25 bolesničkih kreveta starih i više decenija, zamenili su električno podesivi kreveti prilagođeni predškolskoj deci. Novi kreveti opremljeni su širokim spektrom sofisticiranih funkcija i stoga se mogu koristiti i u jedinicama intezivne nege što je slučaj sa Klinikom za dečiju hirurgiju i ortopediju.

 Prema rečima dr Živojina Spasića rukovodioca Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, kreveti koji su zamenjeni su stari nekoliko decenija i njihova zamena je bila neophodna.

                „Savremeni hidraulični kreveti koji su stigli zahvaljujući Ministarstvu zdravlja,omogućavaju potpuni pristup osoblja pacijentima sa svih strana kao i odgovarajuće pozicioniranje pacijenta električnim motorima ugrađenim u iste. Transparentne i aluminijumske stranice obezbeđuju vizuelni kontakt s pacijentom i lako održavanje i dezinfekciju “, pojašnjava dr Spasić.

                Za pacijente Klinike za dečije interne bolesti opredeljeno je 15 i 10 za pacijente Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju, a prema rečima dr Spasića, uskoro se očekuje da i ostale bolničke postelje na klinikama za lečenje dece, budu zamenjene adekvatnim krevetima koji će svojim dizajnom omogućiti najmlađim pacijentima stalnu interakciju sa okolinom, pri čemu su im roditelji i osoblje uvek u blizini što je i za pacijente i za medicinsko osoblje od izuzetne važnosti.

                 Takođe, 10 novih savremenih ležajeva dobila je i Klinika za kardiohirurgiju.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Павле И. Премовић
Павле И. Премовић
2 godine pre

Стицајем околности данас прожох поред Завода за трансфузију у Нишу. Било је око двадесетак пацијенткиња и пацијената мање-више са преко 70 година и уочљиво са напорним ходом. Сви су чекали напоље да се прозову а постојала је само једна клупа где су могли да седну само четворо остали су морали да стоје. Један од присутних ми рече да овде понекад чекају и по четрдесетак пацијената. Питам се како тек изгледа с јесени и зими? Охрабрујуће је да је наведени похвалио медицинско особље у Центру.