Vlasotince domaćin učesnicima ,,10. Balkan relija”

VLASOTINCE

Vlasotince se i ove godine našlo na ruti Balkan relija, koji se održava po deseti put. Balkan reli će trajati osam dana tokom kojih će bajkeri iz Hrvatske preći oko 3.000 kilometara i obići Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Po rečima Željana Rakele, organizatora relija i predsednika moto kluba BMV “Dalmacija”, put balkanskim “drumovima” počeo je od Splita, preko Varaždina i Zrenjanina do Vlasotinca, a biće nastavljen prema Skoplju, Sarandi, Kotoru i Mostaru.

  • Naše druženje sa našim prijatljima iz Vlasotinca je izuzetno lepo i oni nas kao domaćini dočekuju širokog srca, što i mi činimo kada nam oni dođu kod nas kao gosti u Splitu. To jedno bratstvo između nas motorista i ja imam privelegiju da živim taj život motoriste koji granice između država smatram ne da nas razdvajaju već da nas spajaju. I zato mi želimo da živimo i uživamo u životu. Korona nas je dosta poremetila u našim aktivnostima, a živimo u vreme velike krize i nema da nije kog dotakla. Ja kao predsednik moto kluba ,,Dalmacija”, ponosan sam što smo uspeli da organizujemo rođendan kluba, što je bio veliki događaj na otoku Braču. Evo i sada smo uspeli da organizujemo ovaj ,,Balkan reli”. I ako je korona mnogo toga poremetila u normalnom životu, mi smo, ipak, uspeli da uspešno organizujemo sve projekte koje smo bili zaplanirali – rekao je Željko Rakela prvi čovek moto kluba ,,Dalmacija” iz Splita.

Svoje prijatelje dočekali su u centru grada, ispred opštinske zgrade, članovi moto kluba BMV Vlasotince, kao i predstavnici lokalne samopurave učesnike Balkan relija.

  • Presrećni smo dolaskom ovako velikog broja motorista iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makeonije i Crne Gore, koji na svom Balanskom pučešestviju motorima imaju već godinama zacrtano naše Vlasotince, gde sa posebnim zadovoljstvom i pijetetom dolaze i ostaju da prenoće i da se vide sa nama. Mi smo im zbog toga neizmerno zahvalni i srećni smo što i na ovaj način čuvamo i stalno nadograđujemo novom pozitivnom energijom naše višegodišnjem prijateljstvo- rekao nam je Miško Nikolić, predsednik vlasotinačkih motorista, koji je sijao od zadovoljstva što je sa članovima svoh kluba u prilici da dočeka i ugosti svoje prijatelje.

Gosti iz Splita su najpre u sali bioskopa imali priliku da pogledaju dokumentarni film “Nije važno odakle sam”, autora Nebojše Ilića, koji je film uradio inspirisan snažnim prijateljstvom bajkera iz Vlasotinca i Splita.

“Možda ćemo narednih godina menjati rutu našeg relija, ali će Vlasotince uvek i neizostavno biti na njoj. Ovde smo naišli na veliko gostoprimstvo, stekli drage prijatelje kojima se trudimo da uzvratimo gostoprimstvo u Splitu. Naš reli i ove godine će imati humanitarni karakter. Svake godine ovde organizujemo humanitarnu večeru tokom koje prikupljamo sredstva za pomoć vrtiću u Vlasotincu. Ove godine nas je u tome podržao i Rotari klub 1181 iz Varaždina. Nakon završetka relija sličnu akciju ćemo organizovati u Splitu uz podršku Rotari kluba “Split plus” za pomoć Petrinji”, istakao je Željan Rakela.

On je sa svojim kolegama na dobrotvornoj večeri prikupio 850 evra za pomoć ovdašnjem vrtiću. Motoristi su predškolskoj ustanovi uručili dva kompjutera i puno skatkiša za decu iz objekta Kolibri. Gostima se zahvalila Snežana Filipović, direktorka PU “Milka Dimanić” uz podsećanje da učesnici Balkan relija na svom putu nikada ne zaboravljaju predškolce iz Vlasotinca Zbog poznate situacije sa korona virusom izostalo je druženje dece sa bajkerima, u nadi da će dogodine to nadoknaditi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare