Srednjoškolci iz Niša, Kruševca i Novog Pazara  učestvovaće u projektu “EU pregovori na jeziku mladih”

NIŠ

Mladi ambasadori Niša pozvali su  srednjoškolce iz Niša, Kruševca i Novog Pazara da učestvuju u projektu “EU pregovori na jeziku mladih“.

Cilj ovog projekta je da se direktnim uključivanjem mladih u proces istraživanja i prezentacije pregovora Srbije o pristupanju Evropskoj uniji neposredno približi mladima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru , da im se predstave pregovarački proces i njegova važnost, kao i značaj integracije Srbije sa Evropskom unijom.

Putem ovog poziva biće izabrano 35 srednjoškolaca iz Niša, Kruševca i Novog Pazara koji će se putem intenzivne edukacije na Kopaoniku 25. i 26. avgusta upoznati sa funkcionisanjem Evropske unije i pregovaračkim procesom. Nakon toga, uz podršku mentora, svaki od učesnika će istraživati po jedno pregovaračko poglavlje i pripremiti tekst o tome. Od prikupljenog materijala biće izrađena publikacija, a o pregovaračkim poglavljima će se sa mladima razgovarati putem javnih događaja, internet kampanje i u srednjim školama u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru.

Rok za prijavljivanje je 15.avgust a prijava se vrši popunjavanjem upitnika na linku https://goo.gl/JmUfMy

Od prijavljenih učesnika se očekuje da mogu da učestvuju u svim aktivnostima projekta  koji podrazumeva edukaciju na planini Kopaonik 25-26.08.2018, učešće u istraživačkim procesima, javnim događajima u Nišu, Kruševcu i Novom Pazaru u oktobru i novembru kao predstavljanje rezultata projekta vršnjacima u srednjoj školi. Oni  mogu da prate predavanja ne engleskom jeziku.

Projekat “EU pregovori na jeziku mladih” se finansira iz budžeta Republike Srbije – iz sredstava Ministarstva za evropske integracije

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare