Srđan Nikolić Peka : Najbolji sam na salonu stripa u Velesu

LESKOVAC

U svojstvu specijalnog gosta strip autora u Makedoniji, u Velesu na 14. Salon stripa pozvan je i Srđan Nikolić Peka gde je dobio prvu nagradu za najbolji scenario i stip, što znači da je najbolji kompletan strip autor za 2016. godinu, navodi se u dopisu koji nam je poslao Peka.

“Konkurencija je bila sa svih strana sveta, odabrano je 265 radova za izlaganje, a samo najbolji radovi su izloženi za konkurenciju. Strip centar Makedonija, organizator Salona stripa Veles 2016, najavljuje i objavljivanje nagrađeneg stripa „Snegovi Antartika“ u strip magazinu „Kreator“, redovnom izdanju Strip centra Makedonija.
Deo izložbe prenet je i u Skoplje, gde je održano i predavanje o značaju stripa.
Strip salon u Velesu je jedini salon stripa državnog i međunarodnog karaktera u Makedoniji koji, pored izlaganja mnogih autora sa svih meridijana, ima i takmičarski karakter, a novčanim nagradama se trude da privuku što veći broj učesnika i izlagača u oblasti stripa. Postoje nagrade za sve uzraste, od najmlađih do onih afirmisanih, profesionalnih autora.

Peka već ima nagradu sa Salona stripa u Velesu, jer je dobio grand prix 2007. godine za strip „Rat i mir“, koji je nacrtao prema scenariju Marka Stojanovića”, navodi se u dopisu.

peka-strip-1 peka-strip peka-strip-2peka-snegovi-1 peka-snegovi

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare