SPORTSKU OPREMU DOBILIO 14 ŠKOLA

LESKOVAC

 

Fubalski savez Srbije oraganizovao je akciju „Moja škola – moj klub“, u okviru koje je 261 učenik  (162 dečaka i 99 devojčica) iz 14 osnovnih i srednjih škola dobilo sportsku opremu.

-Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije projekat „Moja škola – moj klub“ dao je mogućnosti da dobijemo opremu vrhunskog kvaliteta koja će nam puno značiti. Profesorima fizičkog vapsitanja mogu da poručim da ovu opremu zaista i koriste kako bi iz toga proizišao rezulat, rekao je direktor osnovne škole „Svetozar Marković“ Jovica Marjanović.

Vođeni idejom da se fudbaskim sportom u Srbiji bavi što veći broj dece i omladine, Fudbalski savez Srbije je kreirao projekat pod nazivom „Moja škola – moj klub“. Realizaciju akcije podržava UEFA, Ministarstvo omladine i spota, Narodna kancelarija predsednika Republike Srbije i brojni medijski partneri, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je predstavnicima škola podelio opremnu.

-Škola je sredina u kojoj deca provode značajan deo vremena i koja pored obrazovanja treba da pruži i telesni razvoj, socijalizaciju, kao i usvajanje principa fer pleja. Upravo zato grad Leskovac pruža podršku ovakvim idejama i projektima. Danas je predstavnicima 14 osnovih i srednjih škola sa područja Jablaničkog okruga podeljeno 125 fudbalskih lopti, određeni broj grudnih markera, čunjeva i sportskih torbi. Vrednost donacije je oko pola miliona dinara, rekao je Cvetanović i poželeo deci da uživaju u poklonima, dok će se grad u saranji sa svojim partnerima i ubuduće truditi da na najrazličitije načine omogući deci i mladima zdravo i sretno odrastanje, uz igru, zabavu i pozitivne vrednosti koje nosi sport.

Još 33 sportskih majci i trenerki naknadno će biti podeljene učenicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare