Sportska oprema za dvadeset dve škole

LESKOVAC

Odbor za prevenicju bolesti zavisnosti i boru protiv verskih sekti i ove godine podelio je komplete trenerki učenicima osnovnih škola na teritoriji grada Leskovca koji su učetsvovali u edukaciji o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci pod sloganom „Igraj za zdravlje, droga jok bre“.

Dvadeset i dve škole sa teritorije grada Leskovca dobilo je komplet trenerki, za šta je iz budžeta grada izdvojeno 400.000 dinara.

“Nabavkom sportske opreme za osnovne i srednje škole i promocijom zdravih stilova života, unapređuje se i rad Gradskog saveza za sport, rekla je Jelena Mihailović, predsednica ovog odbora.

Ivan Cvetanović, predsednik Gradskog saveza za školski sport, rekao je da se zahvalnost gradu i Odboru za sve što čine za školski sport najbolje ogleda na sportskim terenima i republičkim takmičenjima, gde naši učenici postižu odlične rezultate.

Kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo da poboljšamo uslove za bavljenje sportom u školama, od izgradnje sportskih terena, fiskulturnih sala, do opremanja škola potrebnim rekvizitima. Izgradili smo 15 terena za male sportove, sedam u sklopu škola, renovirali fiskulturne sale  u školi „Aca Sinadinović“ u Predajanu, „Petar Tasić“ u Leskovcu, završili smo izgradnju sportske hale u Velikoj Grabovnici, gradimo fiskulturnu salu za školu „Vožd Karađorđe“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Ulažemo u škole, ali pružamo i pomoć nastavnom kadru, pa ćemo već sutra ispuniti dato obećanje  i prosvetarima isplatiti jubilarne nagrade, za šta ćemo iz gradske kase izdvojiti oko 16 miliona dinara. Za pomoć školskom sportu svake godine izdvajamo premo milion dinara, rekao je Cvetanović, i podsetio da je Gradski savez za sport osnovan na njegovu inicijativu pre 13 godina.

“Razvoj školskog sporta znači promociju zdravih stilova života, odvajanje dece od prekomerne upotrebe računara, veću zaštitu od loših uticaja u savremenom društvu, ali i mogućnost da će neka od te dece postati uspešni profesionalni sportisti. Jedan takav primer je 16-togodišnja Marija Papović, člnanica Atletskog kluba Dubočica, koja je već četiri puta uspela da u Leskovac donese zlatnu medalju sa prvenstva Srbije, a njen naredni cilj je plasman na svetsko prvenstvo koje će u julu biti održano u Keniji. Mladi poput Marije su ponos našeg grada. Zato će im lokalna samouprava preko programa nagrađivanja mladih talenata, kao i kroz finansiranje sportskih klubova, uvek biti podrška u nastojanjima da budu još bolji i ponosno predstavljaju svoj grad i Srbiju” rekao je Cvetanović prilikom dodele sportske opreme.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare