Sporazum o sradnji grada Niša i Sankt Peterburga iz Rusije

NIŠ

U gradskoj kući je potpisan sporazum o saradnji grada Niša sa Sankt Peterburgom iz Rusije. Sporazum se tiče sveobuhvatne saradnje, a njegova realizacija je početi krajem ove, ili početkom naredne godine, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

                               Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je naglasila da je ova saradnja sa ruskim gradom veoma značajna za Niš, posebno zbog toga što će je ostaviti u amanet budućim generacijama, koje će od nje itekako imati koristi.

                               „Kao lokalne vlasti u obavezi smo da negujemo bilateralne odnose između Srbije i Rusije, da u svim oblastima koje ovaj sporazum odrazumeva osmišljavamo projekte i na njima u budućnosti radimo. Velike dve oblasti na kojima se bazira ovaj soprazum su kultura i obrazovanje  i verujem da će obe strane biti uspešne u idejama koje će nas još bolje povezivati i još bolje negovati vezu između srpskog i ruskog naroda kada su tradicija, kultura, jezik i mnoge druge oblasti u pitanju“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                              Evgenij Dimitrievič, predsednik Komiteta za spoljne odnose se najsrdačnije zahvalio na dobrodošlici, naglasivši da je ovo jedina zemlja u kojoj od srca može da kaže – draga braćo.

                              „Tokom susreta istakli smo neka pitanja koja nameravamo da realizujemo. Juče smo u Beogradu otvorili Informaciono poslovni centar Sankt Peterburga. U pitanju je predstavništvo  kulture, umetnosti i privrede gde svaki zainteresovani građanin može da dođe i da dobije odgovore na sva pitanja koja ga interesuju.Mi nismo otvorili tek tako neki centar, već smo otvarajući taj centar kod vas ostavili deo naše duše i deo našeg srca.

                               Detalje sporazuma će precizirati nadležne službe ova grada, a njegova realizacija – prema rečima gradonačelnice Sotirovski – počinje krajem ove, ili poočetkom naredne godine.

                              Večeras je u Narodnom pozorištu održan i kocert Santpeterburškog pozorišta pesme i igre „Maroška“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare