Priznanja i nove pogodnosti za višečlane porodice

NIŠ

Uručenjem najviših priznanja Gradska opština Medijana obeležila je opštinsku slavu Sveta Petku. Dukate Medijane dobili su Vojna bolnica Niš – za skoro 15 decenija profesionalnog rada i brige o pacijentima, Esnaf pekara – za saradnju sa GO Medijana i očuvanje tradicionalnih vrednosti, i vatrogasac Marko Pešić – za izuzetnu stručnost, požrtvovanost i profesionalnost u radu. Blagodarnice su uručene Anđeli Lečić – za iskazanu humanost i pomoć budućim majkama, JPU „Pčelica“ Niš – za izrazito angažovanje zaposlenih tokom vanrednog stanja u vreme Kovid-a i Udruženju „ZOO planet“ Niš – za nepresušnu humanost i neiscrpnu društvenu odgovornost. 

                                   Darovnice su dobile Dr Katarina Stošić i medicinska sestra Aleksandra Nikolić – za iskazanu humanost i primer novim generacijama, obe zaposlene u Niškoj Hitnoj pomoći.

                                  „U proteklih godinu dana, kao i svih prethodnih, radili smo najviše u oblasti pronatalitetne politike, politike koju sprovodi država i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Izdvojili smo po 200 hiljada dinara za 21 bračni par, za roditelje koji nisu u mogućnosti da prirodnim putem toi postanu. I to je najviše od kada postoji Komisija Sveta Petka“, rekao je Kocić i dodao:

                                  „ Od naredne godine opština Medijana će svako četvrto dete u porodici darivati sa 150.000 dinara, a svako peto dete u porodici sa područja opštine sa po 200 hiljada dinara. Uvažili smo i zahteve roditelja da organizujemo pripremnu nastavu za naše osnovce, za upis u srednje škole, kako bi im uštedeli sredstva za plaćanje privatnih časova. Novi konkurs za stipendije i nagrade talentima biće objavljen naredne nedelje. Čestitam nagrađenima, a vama, dragi prijatelji želim svako dobro u životu i radu!“, naglasio je Kocić.

                              Po tradiciji, slavski kolač presekao je NJegovo Preosveštenstvo, episkop niški Arsenije, sa sveštenstvom niške Eparhije, naglasivši da mu je uvek čast da na praznik Sveta Petke bude sa građanima i zaposlenima u najvećoj niškoj opštini, uz želje za zdravlje i svako dobro u životu.

                                     Slavi najveće niške opštine prisustvovali su predstavnici Vojske Srbije, Grada Niša i javnih preduzeća, gradskih opština, pobratimske opštine Sente, Uprave za vanredne situacije, udruženja i brojni građani.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare