Ukrajinski poslanik: Vučićeve pretnje su uznemirujuće, ne treba ih ignorisati

PRIŠTINA

Ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko održao je govor u kosovskom parlamentu, gde je rekao da je narod na Kosovu tokom rata doživeo genocid, kao što sada doživljava narod u Ukrajini. Poslanik je pomenuo neke ukrajinske vojnike koji su poginuli na Kosovu pod mandatom Kfora.

„Oni su se borili za bezbednost na Kosovu i danas se hiljade bore ne samo za slobodnu Ukrajinu, već za slobodan svet. Mi se osećamo isto kao i vi, jer su ljudi na Kosovu doživeli genocid. Ukrajinski narod sada doživljava genocid“, rekao je Gončarenko.

„Borili ste se za slobodu, nezavisni ste i učiniću sve što mogu za vas”.

„Nezavisno Kosovo okončalo je san o Jugoslaviji. Nezavisna Ukrajina okončava san o Sovjetskom Savezu“ Gončarenko je rekao da zemlje poput Rusije i Irana žele haos na Balkanu, žele krvoproliće i čine sve što mogu za destabilizaciju.

On je dalje upozorio da ne treba ignorisati pretnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Vučić je rekao da treba da denacifikuju Balkan. Ovo je veoma uznemirujuće i znamo iz naše istorije da ovo ne treba zanemariti. Trebalo bi da budete veoma svesni takvih stvari i da to što pre zaustavimo“, rekao je poslanik Gončarenko, prenosi Klan Kosova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare