KPZ Sombor poklonjen portret Stefana Nemanjića u kamenu

VUČJE

 

Portret Svetog Simeona Mirotočivog naslikan na kamenu, delo umetnika Bratislava Anđelkovića, Grad Leskovac i Dom kulture Vučje poklon je za grad Sombor.

Poklon je uručen predstavnicima Kazneno popravnog zavoda Sombor, ustanove na čijim veoma specifičnim likovnim kolonijama, umetnik iz Vučja već tri godine za redom učestvuje.

Gradinačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da se saradnja između dva grada najbolje ogleda u kulturnim i prijateljskim vezama među njima.

“Slikari su, kao i svi drugi talenti, odlični ambasadori našeg grada. Zahvaljujem Bati Anđelkoviću na odličnoj promociji Leskovca i Vučja, a gostima na želji da se već postojeća saradnja i dodatno ojača.”

Bata Anđelković, poznat po svojoj tehnici slikanja na kamenu, kaže da je njegova želja bila da spojimo jug i sever, a s obzirom na to da je Stefan Nemanjić formirao srpsku crkvenu državu i da je tamo kapija pravoslavlja.

Ovo umetničko delo Bate Anđelkovića, ali i njegovih 60 slika, 48 minijatura i oko 20 slika postavljenih u fontani, građani Sombora će imati prilike da vide od 19. avgusta  na izložbi ispred Narodnog muzeja u tom gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare