Skupština grada Niša biće domaćin sastanka mreže sekretara

NIŠ

      Predsednik  Skupštine Grada Niša dr Boban DŽunić održao je juče sastanak sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i Programa Ujedinjenih nacija  za razvoj, UNDP.  Tema sastanka  bila je organizacija trećeg sastanka Mreže sekretara skupština gradova, opština i gradskih opština, koji će krajem aprila ove godine biti održan u Nišu. Prva dva sastanka održana su u Beogradu, aprila i Novom Sadu, novembra prošle godine.

      Mreža sekretara skupština opština, gradova i gradskih opština je radno telo  Stalne konferencije gradova i opština,  osnovano u cilju praćenja primene propisa i razmene znanja i iskustava u izradi i primeni propisa i drugih pravnih akata lokalne samouprave, kao i o organizaciji i funkcionisanju skupštine lokalne samouprave. Članovi Mreže su sekretari skupština opština, gradova i gradskih opština.

     U okviru svog delokruga Mreža sekretara skupština opština, gradova i gradskih opština, između ostalog razmatra pitanja konkretne primene propisa i definiše predloge prema Predsedništvu i nadležnim odborima SKGO, za reformu i unapređenje propisa koji se primenjuju na lokalnom nivou. Mreža  razmatra i pitanja delotvornosti različitih oblika institucionalne podrške, daje predloge i modele u cilju unapređenja formalnog i sadržinskog kvaliteta lokalnih propisa i rada članova Mreže. U njihovom delokrugu rada je i   razmena mišljenja i informacije o primeni propisa i o organizovanju i obavljanju poslova iz nadležnosti Skupštine lokalne samouprave. Služi i kao forum za razmenu  iskustava, znanja i najbolje prakse članova Mreže za unapređenje kvaliteta donošenja propisa na lokalnom nivou i rada Skupštine lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare