Škola i roditelji povezani SMS porukama

NIŠ

 Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu jedinstvena je po načinu na koji je ostvarila vezu sa roditeljima svojih učenika. Škola je pre dve godine uvela sistem SMS poruka kojima upozorava roditelje ukoliko se dete nije pojavilo u školi ili se javi neki drugi problem. Smatraju da je ovakav način veze sa porodisom učenika značajan, pre svega, za sigurnost dece.

                   “Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu je jedna od najvećih i najrazuđenijih škola u Nišavskom okrugu. Budući da je svima,  i školi i roditeljima,  prioritet bezbednost učenika, veoma je važna njihova međusobna komunikacija.

Ono po čemu je ova škola jedinstvena,  jeste  Desankin SMS servis za roditelje. Ovaj servis funkcioniše preko programa koji je osmislio profesor informatike i računarstva Filip Klain. Njegova svrha je prvenstveno povećanje bezbednosti učenika i unapređenje komunikacije sa roditeljima”, objašnjavaju u školi.

                    Desankin SMS servis omogućava roditeljima dobijanje SMS poruke sa informacijom  o tome da je njihovo dete određenog dana odsutno sa nastave u roku od 30 minuta od početka nastave.

                   “ Jedan od bitnih razloga za uvođenje ovog servisa je činjenica da mnogi učenici putuju iz okolnih sela do škole. Takođe, roditelji se osećaju sigurnije kada znaju da će ih škola automatski obavestiti ukoliko su dete poslali u školu, a ono se tamo nije pojavilo”, kažu u OŠ “Desanka Maksimović”.

                         Desankin SMS servis treba da obezbedi da i škola i roditelji u svakom trenutku znaju gde su im deca kako bi ona bila zaštićenija od svih opasnosti i izazova savremenog društva.

                        “Ovaj sistem je kod nas funkcionisao i u prošloj i pretprošloj školskoj godini. Nekoliko  škola iz drugih gradova uvidele su da je ovo primer dobre prakse i preuzele su ovaj način informisanja roditelja”, dodaju u školi. “Voleli bismo da ovaj primer dobre prakse iskoriste i prepoznaju relevantne institucije  i inplementiraju ga u cilju povećanja bezbednosti učenika , o čemu se u poslednje vreme dosta polemiše, smatramo da je naša inovacija  mogla  bolje da se iskoristi kako kako bi se pravovremeno reagovalo na nepredviđene situacije”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare