Podeljene subvencije za samozapošljavanje

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović podelio je ugovore za samozapošljavanje i tom prilikom rekao da se Leskovac uspešno razvija i funkcioniše na polju zapošljavanja, otvaranja novih radnih mesta i stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta.

„U prilog tome govori podatak da je broj nezaposlenih na kraju 2019. godine iznosi 14.520 lica, odnosno 15,46, a dada smo preuzeli odgovornost 2012. godine broj nezaposlenih je bio 22.812 lilca. Ako ovom podatku iz 2019. godine dodamo broj zaposlenih u neformalnom sektoru, odnosno neprijavljene i dodamo 500 lica koja za godinu dana idu u penziju i ne žele da se zaposle, a vode se kao nezaposleni, onda dođemo do realne brojke nezaposlenih od 11%”. proračunao je Cvetanović.

On nije rekao koliko je , u periodu o kome je govorio, zaposleno ljudi u Leskovcu.

U ime korisnika subvencije zahvalila se advokat Andrijana Ilić.

„Pružanjem mogućnosti za samozapošljavanja omogućava nam se i unapređenje naših poslovnih projekata. Sa jedne strane, omogućava se licima bez zaposlenja da steknu potrebna znanja i iskustva za vođenje sopstvenog biznisa, a sa druge strane, što je još bitnije, da dobiju finansijsku podršku za realizaciju sopstvenih ideja. Moje lično mišljenje je da bi se veoma mali broj danas prisutnih privrednika odlučio na pokretanje privatnih biznisa da nije bilo ovakve podrške Grada Leskovca.“

Lazar Dinić, koji ima preduzetničku radnju za uređenje i održavanje okoline, takođe zahvaljujući na subvenciji, ističe da će sredstva iskoristiti za obnavljanje mašina i za sam rad.

Ovom merom samozapošljavanja obuhvaćeno je 25 lica kojima je pripalo po 200.000 dinara, koji imaju preduzetničke radnje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare