Sistematski pregled prvaka

LESKOVAC

Sva deca koja su ove godine krenula u školu, uz sve neophodne pripreme, morala su da imaju i potvrdu od lekara da su zdrava i da su primila sve vakcine koje su na spisku kalendara obavezne imunizacije

Načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece , popularnog Dečjeg dispanzera, dr Slađana Cvetanović kaže da je sistematski pregled budućih đaka prvaka ove godine protekao u najboljem redu i da su ovogodišnji pregledi bili odlično organizovani.

„Ove godine su ona na preglede dolazila iz vrtića organizovano i po unapred utvrđenom planu. Na ovaj način smo izbegli gužve, deca su bila manje nervozna jer se međusobno poznaju. Ove godine je planirano da 936-oro dece pođe u prvi razred, a mi smo u prvom terminu odradili 912 pregleda. Grupe nisu bile velike, trudili smo se da bude 20-30 pregleda na dnevnom nivou, kako se deca ne bi zamarala.“

Ovim sistematskim pregledom se, naravno, ne završavaju pregledi dece. Njih, do kraja srednje škole, očekuje još nekoliko pregleda.

„Prvaci već u proleće imaju sistematski pregled gde pratimo njihov psihomotorni razvoj. Posebnu pažnju obraćamo i na porast telesne mase, jer poslednjih godina primećujemo porast gojazne dece, naročito u prvom razredu, kao i na pravilno držanje tela. zatim slede sistematski pregledi u trećem, petom, sedmom razredu, te u prvom i trećem razredu srednje škole“ objašnjava Cvetanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare