SINDIKAT PILOTA ZAHTEVA INSPEKCIJSKI NADZOR U ER SRBIJI

 

BEOGRAD

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije uputio je danas Zahtev za obavljanje inspekcijskog nadzora u Er Srbiji Direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Predmet zahteva je planiranje posada za letove u Er Srbiji, koji mora biti drugačiji od dosadašnjeg, jer ovakav način planiranja može negativno uticati na bezbednost vazdušnog saobraćaja.

 

“U dopisu koji je danas upućen direktorki DCV Mirjani Čizmarov, ističe se da sada piloti Er Srbije imaju organizovane letove prema sistemu AIMS i 25og u mesecu dobijaju svoj raspored za narednih mesec dana, a ovakav raspored neodgovarajući je iz nekoliko razloga:

– pilotima se planiraju letovi tako da pojedini lete dve noći za redom, a onda ni naredni dan nisu slobodni. Događa se da pilot sleti u utorak u 6 ujutro, istog dana poleti oko 23 časa uveče i svoj rad završi u sredu u 4 ujutro. Sledeće radno angažovanje je moguće već za četvrtak u ranim jutarnjim časovima. Ovakav način planiranja, uprkos činjenici da ima dovoljan broj pilota u kompaniji, može dovesti do ugrožavanja bezbednosti vazdušnog saobraćaja.

– dešava se i da kompanija ne planira ravnomerno radno vreme pilotima. Na primer, dva pilota, koja se nalaze na istom tipu aviona i imaju isto zvanje, imaju dramatično veliku razliku u časovima letenja na mesečnom nivou. Da situacija bude gora, Er Srbija pravi ogromnu razliku između pilota koji se nalaze u radnom odnosu od onih koji su angažovani kod brokera, te ovi drugi provode daleko više vremena u avionu. Na ovaj način Er Srbija gleda da uštedi novac, pa se jedni piloti koriste na maksimumu svojih kapaciteta, a drugi ne, što je za Sindikat pilota neprihvatljivo.

– od ove godine, njenog drugog kvartala, pilotima je uskraćeno pravo na kompanijski prevoz. Navedeno znači da piloti imaju dve opcije: da dolaze sopstvenim prevozom ili da koriste gradski prevoz. U Sindikatu ima članova koji su zaposleni u Er Srbija, koji nemaju sopstveno vozilo, te su prinuđeni da koriste javni prevoz. Kako poslednji autobus na liniji 72 polazi sa Zelenog venca oko 23.30 potpuno je neprimereno da ovi piloti budu planirani za noćne ili rane jutarnje letove. Jednostavno, kompanija ne može da prinudi nikoga da položi vozački ispit ili kupi automobil, a potpuno je neprihvatljivo sa stanovišta bezbednosti da ovi piloti budu planirani za noćne letove.

– Sindikat posebno insistira da predmet kontrole budu letovi iz Beograda za Maskat (Muscat, Oman). Prema informacijama koje ima Sindikat pilota, podaci o planiranim vremenima nisu unošeni u kompaniji Er Srbija na odgovarajući način, pa se tako dešavalo da se planira vreme za taksiranje od svega nekoliko minuta ili vreme za pripremu za let od svega sat vremena i deset minuta, iako se radi o interkontinentalnom letu! Sindikat kao strukovnu organizaciju zanima da li je u konkretnim slučajevima dolazilo do ovakvog planiranja zbog činjenice da bi pravim planiranjem morala da se na let šalje proširena posada, što bi dovelo do većeg troška za kompaniju?

Sindikat pilota smatra da bi u postupku nadzora kompaniji moralo biti naloženo da ubuduće radna vremena pilotima raspoređuje što je moguće više ravnomerno, a posebno da se naloži da noćni letovi budu organizovani na drugačiji, a nikako na opisani način. U tom smislu, Sindikat poziva Direktorat civilnog vazduhoplovstva da u postupku nadzora najpre utvrdi stanje pri planiranju u poslednjih godinu dana, gde će se utvrditi opisane anomalije, koje Sindikatu prijavljuju njegovi članovi, a dužnost Sindikata je da ovakva saznanja ne ignoriše. Posebno se predlaže da se izvrši kontrola načina planiranja vremena, te da se izvrši analiza ovog planiranja posebno na letovima za Maskat.Po pitanju planiranja svakako da bi problem mogao biti rešen i uvođenjem Fatigue Risk Management System koji u kompaniji ili ne postoji ili se ne primenjuje na odgovarajući način”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Nenad Vojnović, predsednik  sindikata

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare