ALERGAN I ACTAVIS ZAJEDNO U SRBIJI

BEOGRAD

Farmaceutski giganti Alergan i Actavis poslovaće u Srbiji od 1. juna kao jedinstvena kompanija saopštio je  danas Actavis.

 

Ovim spajanjem pacijentima u Srbiji postaće dostupne i najnovije terapije u lečenju velikog broja bolesti i poremećaja: migrene, hronično suvog oka, povišenog introkularnog pritiska, problema  sa mokraćnom bešikom, raznih neuroloskih poremećaja i akutnih bakterijskih infekcija.

Actavis će u Srbiji  nakon ovog spajanja postati i lider u proizvodnji preparata  koji se koriste u tretmanu problema starenja kože i u druge estetske svrhe.

 

Dr Pavle Marjanović, direktor Actavisa za Srbiju i Adria regiju istakao je da će tokom 2015. ova jedinstvena kompanija uložiti značajna sredstva u istraživanje i razvoj  lekova, kako bi  pacijentima, obezbedili nove inovativne lekove, ali i kako bi proširili portfolio pristupačnijih generičkih lekova.

 

Sjedinjavanje dve kompanije  otvara nove mogućnosti i za fabriku  Zdravlje iz Leskovca, koja je uspešnim poslovanjem po svim poslovnim parmetrima u svojoj kategoriji osvojila nagradu Actavisove “Fabrike godine” u 2014. godini.

Zahvaljujući uvođenju novih proizvoda,  značajno smo povećali obim proizvodnje i otvorili radna mesta za preko 100 novih zaposlenih u Leskovcu kako bismo odgovorili na zahteve domaćeg, ali i sve brojnijih međunarodnih tržišta na koja izvozimo oko 70% naše ukupne proizvodnje,” istakao je Bojan Jović, generalni direktor fabrike Zdravlje Actavis.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare