Sinani: Ako Srbija krši sopstvene zakone, što bi smo ih mi poštovali?

PREŠEVO

Dosadašnja predsednica opštine Preševo Ardita Sinani je izjavila da će , ukoliko predsednica Skupštine Srbije ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore u toj opštini za 14. novembar, kada je zakonski rok, stranke  to sam uraditi.
Sinani, koja je članica Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija  je sinoć u emisiji loklane televizije u Preševu, rekla da je  Vlada Srbije odluku o sastavu “Nasilnog organa”, kako naziva Privremeni organ u toj opštini , donela na osnovu  “flagrantnog kršenja zakona”  .
Ona tvrdi da su dvojica predstavnika Alternative za promene (AP) u Privremenom organu  za nju “SNS-ovci, isto kao i treci član koji je iz te stranke”.
Ona je rekla da će, ukoliko predsednica Skupštine Srbije ne bude raspisala vanredne loklane izbore za 14 novembar, kada je i zakonski rok,  biti prinudeni da to sami urade čak i po cenu da budu optuženi od strane valsti u Beogradu da su u pitanju paralelni izbori.
“Ukoliko sama Srbija krsi svoje zakone zašto ne bi mi smo mi isto to uradili”, rekla je Sinani.
Privremeni organ u Preševu, koji je imenovala Vlada Srbije , posle raspuštanje Skupštine opštine, radi samo sa tri člana jer  članovi iz PDD i Demokratske partije Albanaca bojkotuju njegov rad .
Ove dve stranke optužuju Vladu Srbije da favorizuje najmladju stranku medju Albancima, Alternativu za promene čija su čak dva člana u Privremenom organi, jedna id njih je , bivši predsednik opštine Preševo, predhodnik  Ardite Sinani, Šćiprim Arifi ,  i njegov predsednik.
.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare