Sigurna kuća u Nišu dobija “novo lice”

NIŠ

Uz pomoć Ministarstva građevine, infrastrukture i saobraćaja započeli su građevinski radovi na sređivanju Sigurne kuće u Nišu. Menadžment ove ustanove je apliciranjem projektima ove godine uspeo da dodatno obezbedi sredstva za sređivanje ustanove i obezbeđivanje sto boljih uslova za život  štićenika ove ustanove.

Objekat u kome se ustanova Sigurne kuće nalazi star je više od 60 godina. Prethodnih godina ućinjeno je dosta na sređivanju ustanove ali je potrebno još dosta ulaganja

Projekat čija je realizacija upravo započela  nosi naziv “Srcem za žene” i njime su obezbeđena sredstva za  sređivanje fasade objekta, krečenje unutrašnjosti objekta i zamenu dela stolarije.

Žene koje su skupile hrabrost i rešile da stave tačku na nasilje koje su preživele u porodici, a privremeno su smeštene u nišku Sigurnu kuću, ubuduće će imati mnogo bolje uslove za prihvat i smeštaj.

 “ Zaštita žena i dece podrazumena stvaranje svih neophodnih uslova da se žene i deca koja su smeštena u Sugurnu kuću osećaju pre svega sigurno, zaštićeno i dostojanstveno. Ovo nije prvi put da nam Ministarstvo građevine, infrastrukture i saobraćaja, i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović  izlaze u susret. Sigurna kuća u Nišu  će nakon završetka ovih radova pružati mnogo bolje uslove za život u njoj svojim štićenicima. Izvođenjem navedenih radova objekat ustanove će biti oplemenjen ,a štićenice i njihova deca osećaće se mnogo bolje jer će uslovi za život biti bolji”, kaže direktorka Sigurne kuće Sonja Šćekić.

Kako kaže direktorka Sigurna kuće Sonja Šćekić ova ustanova je aplicirala projektom i kod Ministarstva pravde. Njegova realizacija  počinje od prvog septembra.

“Projekat podrazumeva sređivanje ustanove novim nameštajem. Predstoji nam puno posla u narednom periodu ali to nama predstavlja zadovoljstvo i srećni smo što će Sigurna kuća dobiti nov spoljašnji i unutrašnji  izgled”, kaže Šćekić.

Vrednost projekta koji je u toku je 1.052,732 dinara i predviđeno je da radovi budu gotovi do kraja septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare