Urban fest od 1. do 5. septembra

NIŠ

Ovogodišnji, petnaesti po redu Urban fest održaće se od 1. do 5. septembra u dvorištu niškog Univerziteta. Ovaj prostor postaje “Urban castle” a u njega stižu glumci iz Rusije, Republike Srpske i Srbije. 

Domaćini ovog Međunarodnog studentskog pozorišnog festivala su Studentski kulturni centar Niš i Akademsko pozorište SKC-a

Na ovogodišnjem URBAN FEST takmiči se 10 predstava, a svake večeri biće izvedene dve- i to prva od 20.30 i druga od 22.00 sata. Sve predstave igraće se na jednoj od omiljenih niških scena – u dvorištu Banovine.

Novina ove godine je da će posle svake predstave biti organizovani i okrugli stolovi, koji će biti otvoreni za sve koji žele da se uključe u razgovor o predstavama, likovima, pozorištu.

Jedna od posebnosti URBAN FESTA jesu i nagrade. Naime, ovo je jedini studentski festival posvećen glumcima, odnosno glumačkim ostvarenjima. Selekcija URBAN FESTA podeljena je u dve kategorije: Predstave studentskih i omladinskih pozorišta i Predstave studenata dramskih fakulteta.

Na 15. URBAN FESTU o nagradama za najbolje odlučuju Borjana Gerogieva, docent na FDU u Sofiji, (Bugarska), koja je predsednica žirija, mr Ivana Savić, scenograf (Niš), Uroš Milojević, glumac (Niš). Prvi put se uvodi i još jedno priznanje – Nagrada okruglog stola.

“Studentski kulturni centar Niš poziva sve ljubitelje pozorišta da prvih pet dana septmebra budu deo našeg URBAN FESTA, da zajedno slavimo pozorište i pozorišnu umetnost, da još jednom pokažemo kakva je niška publika! Ulaz u naš URBAN CASTLE je slobodan, a mi smo sigurni da ćete uživati u onome što vam naši glumci pripremaju,” poručuju iz Skc-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare