Seminar za nacionalne savete

BEOGRAD

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvorila je dvodnevni seminar za nacionalne savete nacionalnih manjina posvećen prepoznavanju i zaštiti od diskriminacije.

Ona je podsetila da u Srbiji žive pripadnici 23 nacionalne manjine i dodala da su nacionalni saveti važni partneri institucije Poverenika, naročito kada se radi o unapređenju položaja pripadnika nacionalnih manjina i zaštiti od diskriminacije po osnovu nacionalne pripadnosti i etničkog porekla.

Na seminaru je predstavljen pravni okvir za zaštitu od diskriminacije, uloga institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kao i mogućnosti koje Nacionalni saveti imaju u tom pogledu. Pored poverenice Janković, predavači na seminaru su i Dejan Kostić, pomoćnik direktora Službe za upravljanje kadrovima, prof. dr Ivana Krstić sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i prof. dr Violeta Beširević sa Pravnog fakulteta Univerziteta Union.

Seminar se održava u okviru projekta “Jačanje lokalnih antidiskriminacionih kapaciteta i institucionalnih kapacieteta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti“ podržanog od Ambasade Kraljevine Norveške.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare