Sednica Skupštine grada do 23. juna

NIŠ

Odložena sednica Skupštie grada Niša biće održana u zakonskom roku, do 23. juna – ovo je gostujući na TV Zona plus izjavio gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ovako je , naizgleda, na špekulisanje hoće li i ima li uslova za uvođenje privremenih mera zbog nezakazivanja skupštine u zakonom predviđenom roku,  do tri meseca nakon poslednje sednice , stavljena tačka.

Međutim, tačan datum održavanja odložene sednice još uvek se ne zna.

Ako s eova Bulatovićeva najava ispuni neće biti raspisivanja izbora za nove članove gradskoh parlamenta kako se predviđalo u niškom DS, zbog nezakazivanja sednice.

Uoči zasedanja Skupštine  neće biti sastanka šefova odborničkih grupa, s obzirom da se radi o odloženoj sednici pre koje je takav sastanak već održan. Poslednja sednica Skupštine održana je 22. marta.

Kako nezvanično saznajemo u gradskoj Skupštini je obezbeđen dovoljan broj glasova „ZA“ prelaženje Aerodroma Konstantin Veliki u svojinu države, što je , kako se tvrdi, bio glavni razlog ovolikog čekanja na održavanje sednice. Sve su to nezvanične tvrdnje.

Zvanično je to da je Gradsko veće donelo odluku da se Aerodrom „ preda“ Republici iako, kako kažu „ ostaje niški“ zbog čega se podiglo na hiljade Nišlija koji „ ne daju niški Aerodrom“.

Inače vladajuću većinu oko SNS-a, nakon promena „ stranačkih boja“ sada čini 47 o 61 odbornika.

Kako mediji prenose , Statutom grada nije predviđeno koliko dana pre održavanja sednice odbornici treba da budu obavešteni o održavanju odložene sednice. Praktično to znači da poziv mogu da dobiju dan pre zakazivanja sednice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare