Nagrađeni višestruki davaoci krvi

VRANJE

Crveni krst Vranje i lokalna samouprava, povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi organizovali su svečanost na kojoj su pojedincima i kolektivima uručili priznanja za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2017. godini.

Rekorderi koji su dragocenu tečnost dali 75 i 50 puta dobili su  plakete ,,Široko srce“ Crvenog krsta Srbije. Među dobitnicima su i   Gimnazija ,,Bora Stanković“, OŠ ,,1.Maj“ iz Vrtogoša, ,,Simpo“, ivranjska Elektrodistribucija i Udruženje građana ,,Bajkeri.

U ime gradskog rukovodstva svim davaocima krvi zahvalio se predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, koji je govorio o značaju dobrovoljnog davalašptva.

,,Ovaj datum treba da nas podseti da je vrlo bitno da budemo društveno odgovorni pojedinci, svesni pravih vrednosti. Dobrovoljnim davanjem krvi pokazujete ne samo solidarnost, nesebičnost i dobrodušnost. Tim gestom pokazujete ljudskost, onu najvredniju osobinu jednog čoveka. Na ovaj način mnogima ste vera u bolje sutra i nova nada za pobedu u najtežim životnim bitkama“, istakao je Tričković.

Sekretar Crvenog krsta Vranje, Tomislav Stefanović rekao je da je u toku 2017. godine na području grada u 43 terenske akcije i svakodnevnim davanjem krvi u Službi za transfuziju Zdravstvenog centra prikupljeno 3.400 jedinica krvi, odnosno 4 posto u odnosu na ukupan broj stanovnika grada.

,,Postignuti rezultati daleko nadmašuju ostvarenje na nivou Republike Srbije i Pčinjskog okruga i svrstavaju Vranje u sam vrh lokalnih samouprava po broju prikupljenih jedinica krvi u odnosu na broj stanovnika“, istakao je Stefanović.

Načelnik Službe za transfuziju krvi u Vranju dr Dušan Jovanović, je rekao da je dobrovoljno davanje krvi primer velike humanosti i način pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare