Sedamdeset godina niške apoteke

NIŠ

Svečanom akademijom u Oficirskom domu danas je zdravstvena ustanova Apoteka Niš obeležila je 70 godina od osnivanja prvog apotekarskog preduzeća u Nišu. Petnaest godina kasnije otvorena je jedinstvena zdravstvena ustanova narodne apoteke „Ćele kula“.

Direktor Apoteka Niš, dr Dimitrije Janković, rekao je da su ovi jubileji obaveza i čast, ali i  da treba težiti ka tome da se dosadašnji rad unapredi i nastavi.

„Trenutna situacija u apotekarstvu je loša. Apoteke Niš su jedne od retkih u Srbiji koje dobijaju nagrade i posluju dobro“, kazao je on  I dodao da će nastojati i ubuduće da rade tako da ljudi imaju poverenje u nišku Apoteku, jer zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi rade na najbolji način, profesionalno .

Velike jubileje Apoteke Niš obeležeile su promocijom monografije „Istorija apotekarstva Niša“ koja je juče održana u Oficirskom domu.

– U ovoj monografiji nije ispisana samo istorija apotekarstva u Nišu nego i istorija samog grada. Niš je sada mnogo bogatiji jer je ovo sjajna knjiga i prava riznica- rekla je prof. dr Radmila Veličković Radovanović, prodekan za farmaciju na Medicinskom fakultetu u Nišu.

Na području Niša ima 25 apoteka, dok ih je u 11 opština Nišavsokg okruga 45. Nažalost, manja mesta I dalje nemaju apoteku jer po važećim propisima samo mesta sa preko deset hiljada stanovnika mogu ih otvarati kao deo mreže apoteka. Dok se ne promeni zakon koje reguliše ovo pitanje I dalje će stanovnici seoskih i manjih varoških naselja morati da dolaze u udaljena, veća mesta da bi došla do propisanih lekova.

Apoteke Niš nagradile su plaketama svoje zaposlene, prethodnog direktora, Ministarstvo zdravlja i Grad Niš.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare