SEĆATE LI SE RADNIKA „JURE“?

LESKOVAC

 

(Nova Naša reč)

Radnici „Jure“ su, hvala na pitanju, radili 2. maja iako je tada državni praznik  po zakonima Srbije.

Radnicima „Jure“ biće skinuto 15 posto od zarade za dan kada su na petnaest minuta zaustavili mašine, tražeći neradni 2. maj kada se ove godine padao i drugi dan Uskrsa  za pravoslavne vernike koji vreme računaju po starom kalendaru.  Radnicima „Jure“ biće skinut i bonus od 2.000 dinara zbog rečenih 15 minuta.

Radnike „Jure“ propitivale su inspekcije dok su radili na liniji, za mašinama, i tog 2. maja (inače neradan dan u Srbiji) o tome kako im je na poslu i dal ih neko dira. Nije poznato dal su radnici „Jure“ u tom propitivanju, dok su radili na traci i za mašinama , na,  inače, neradan dan u zemlji Serbiici, bili baš do kraja iskreni i dal su se poverili inspektorima kako im je stvarno i dal ih neko dira. I ništa.

To je to. Mediji se više ne bave radnicima „Jure“, nema prigodnih saopštenja. Premijer je poručio da ne treba voditi kampanju protiv „investitora“ kome je samo u prošloj godini iz državne kase, tj. od naših para,  „subvencionisano“ otvaranje novih radnih mesta sa  951.506 evra, bar tako govore nedavno objavljeni podaci. Plus plac za dž na poklon  za novu fabriku od grada Leskovca.

Da je ovo normalna, ure]ena država, isti ti inspektori koji su propitivali radnike za mašinama MORALI su da napišu kazne zato što rade na neradni dan. A, da, to je bilo po starom Zakonu o radu, po ovom novom, koji je usvojila skupštinska većina u prošlom sazivu parlamenta Srbije, za takve odredbe važi da – ne se važi. Samo nek je veselo.

 

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/05/08/secate-li-se-radnika-jure/

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragomir
Dragomir
8 godine pre

Bravo za Jugpres. Za razliku od onih koji na po nekoliko sati menjaju stavove pa cas podrzavaju vlast a malo kasnije je napadaju, vi znate sta je novinarstvo i sta su mediji. Ostanite takvi, nemojte da izmisljate price da bi kao pravili neku citanost. Sta ce vama citanost ako vam je donose mrtva deca, sahrane, mrtvi psi po ulicama i slicne petparacke gluposti.

diskrimincija citaoca od javnog preduzeca
diskrimincija citaoca od javnog preduzeca
8 godine pre

Da,sad vidim. Ovo je sve tacno. Drugi mediji imaju nekakve montirane vesti o direkciji koja nije zvala ostale medije. To je bio razgovor na parce u ime potpisanog ugovora. Od tih parcica napravili su cak 3 vesti. Najvest je da je rukovodstvo strogo. Tolko je strogo da su pod kontrolom cela 3 zaposlena. Ostali se setaju u radno vreme, rade privatno, vestace,vrse nadzor i privatno zaradjuju s licence koje su placenje gradjanskim parama. Niko ne sme da uposli bivse rukovodstvo direkcije. Ne zna se ni kad dolaze na posao. Nekadasnji tehnicki direktori su stra i trepet. covek koji je usporen, jedva se budi, hoda uspavan, kasni u svemu, tvrdi da trenira strogocu. I sad jedan placeni portal promovise njega kao supermena. Jos da zaboravimo ono letnje zimsko neodrzavanje, secu drveca, bogacenje zaposlenih za svoj dzep i bliske odnose sa izvodjacima koji komanduju direkciji. Penale je pokrivka. Prava stvar je eliminacija u vidu negativne reference, neka ih izbace iz igre, ako smeju. Mi koji citamo jugpres pitamo zasto direkcija pravi diskriminaciju pa samo za neki drugi portal daje nekakve placene izjave? Ipak direkcija nije privatna firma, vec gradska i treba da se informisu svi gradjani a ne pojedini citaoci pojedinih izabranih portala koje uz to direkcija placa da bi se promovisala. Javno preduzece placa promociju!? Je li to po zakonu?

uredjivacka politika komentarisanja drugih medija
uredjivacka politika komentarisanja drugih medija
8 godine pre

Ljiljana, samo nastavite. Vi za razliku od medija koji su optereceni slavolucnim pisanjem i komentarisanjem niste optereceni ko, kako i sta, niti kada misli, jer bi time uskratili ono za sta se i sami zalazete. Demokratija! Zamislite da se preganjate sa citaocima, da uposlite pacijenta koji ce anaizirati komentatore, postavljati im dijagnoze, lepiti slicice na njihov IP, prozivati ih pred drugim komentatorima, zametati kavgu koristeci izraze upecatljivih kolumnista, podmetati sukob sa novinarima funkcionerima. Samo napred Ljiljana, vreme ce pokazati zasto nam je bio potreban jugpres. Mnoga preduzeca iz straha od odmazde nekih novinara potpisuju ugovore o saradnji, o cemu biste mogli da istrazite, a onda konstatuju da nisu mogli da kupe milost. Niti ti funkcioneri shvataju sustinu informisanja, niti novinari to dozivljavaju na pravi nacin. Mera svega u svemu je veoma osetljiva stvar. Nemojte da zastranite, ostanite normalni. Opozicija je korektor vlasti, a svaki novi medij, portal je opomena postojecem gde su se pogubili. Dobro je da ste skinuli lovorike sa likova kojima ste se divili bez pokrica, jer su gresniji od svih zajedno. I Vas koje su napadali i onih koje ste zbog takvih napadali. A i sa sumnjivim kvalitetima, nepriznatim drustvenim priznanjima. Lako je imati domacu radinost od lepog misljenja o sebi. Biti javna licnost sa opste drustvenim zasugama je retka sposobnost. To zahteva egzaktne pokazatelje koji svedoce u korist strucnjaka. Kritikujte objektivno i ne mesate se u komentarisanje. Nemojte da volite, niti mrzite vlast, ni opoziciju, niti pojedince u vlasti i opoziciji. Da ne pocnete da licite na druge.