SDS: Izbori za mesne zajednice u Vlasotincu nedemokratski

VLASOTINCE

Opštinski odbor Socijaldemokratske stranke (SDS)  Vlasotince saopštio je danas da neće izaći na izbore za savete mesnih zajednica, koji su raspisani za 30. oktobar 2016. godine .

Kao razlog za ovakvu odluku SDS navodi da su  izbori nedemokratski.

 

“ Izbori su raspisani za 50 mesnih zajednica, a u 41 mesnoj zajednici se ne zna datum održavanja izbora,  pri čemu je u njima  glasanje javno”, navodi SDS I dodaje da će se u preostalih devet mesnih zajednica glasanje odvijati tajno.

Kao nedostatke izbornog procesa oni navode  I da se izborni materijal štampa na običnom papiru, overen opštinskim pečatom i bez prave kontrole.

“Zbog roga mi nemamo uvid u broj odštampanih listića i izražavamo sumnju u regularnost samog toka glasanja. Takođe, smatramo da se, u prethodnom periodu, malo radilo na osnaživanju kapaciteta i rada u savetima mesnih zajednica i da se,  pri tome,  raspolagalo sa minimalnim finansijskim sredstvima”, navodi SDS.

 

Vlasotinački odbor ove stranke navodi I da lokalna samouprava bojkotuje sve savete mesnih zajednica , u kojima su u većini članovi iz redova SDS.

 

“Imamo primere sledećih mesnih zajednica Donja Lomnica, Dadince, Gunjetina, Sredor, Skrapež, Kruševica i tako dalje. Bojkotovanje ovih mesnih zajednica se ogledalo u nefinansiranju projekata i akcija vezanih za poboljšanje uslova života građana i građanku u tim sredinama”, navodi se u saopštenju koje potpisuju predsednik Opštinskog odbora SDS dr Slavoljub Mitov I predsednik Izvršnog odbora SDS dr Momir Kitanović

 

. Opštinski odbor Socijaldemkratske stranke Vlasotince je spreman da na raspisanim izborima za savete mesnih zajednica na teritoriji te opštine podrži sve građanske inicijative za koje se proceni da su sačinjeni od uglednih i poštenih građana i građanki opštine Vlasotince, dodaje se u saopštenju.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare