Poljoprivredno savetodavna služba otvorila Park ptica

 

LESKOVAC

Učenici osnovne škole „Trajko Stamenković“ bili su prvi posetioci Parka ptica, koji je 14. oktobra otvoren u prostorijama Poljoprivredne savetodavne i stručne službe u Leskovcu.

Cilj otvaranja ovakve izložbe ptrvenstveno je edukacija dece, rekao je direktor PSSS-a Bratislav Pešić.

“Škola „Trajko Stamenković“ je izabrana zbog toga što je u proteklom periodu dala maksimalan doprinos kada je u pitanju edukacija učenika, kroz radionice vezane za poljoprivredu i zaštitu životne sredine”, dodao je  Pešić.

Park ptica je uređen i otvoren zahvaljujući,  pre svega,  upošljenicima ove službe,  umetniku Bati Anđelkoviću, koji je uredio dvorište, Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, koja je dala doprinos u odreživanju lokacija za snimanje slika koje su postavljene kao pozadina pticama, Lovačkim udruženjima Manojlovce i Bošnjace, koja su pribavili nekoliko eksponata, Aleksandru Ceciću, preparatoru iz Vlasotinca, koji je dao svoju zbirku prepariranih ptica i Srđanu Pešiću koji je takođe zbirku obogatio svojim primercima.

“Sledeće godine, u cilju edukacije dece, pokušaćemo da formiramo ogledno polje iz oblasti voćarstva, u nekom marginalnom rurarnom području, najverovatnije u delu Orašac, Stupnica ili Jarsenovo, gde će se održavati predavanja i radionice”, rekao je Pešić.

Park  je otvorio i obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Preparirano je oko 40 eksponata, kako bismo pre svega zainteresovali decu za zoologiju i razvili kod njih ljubav prema životinjama, ali i da ih usmeravamo koju će srednju školu da upišu kako bi se profesionalno ostvarili i otkrili svoje afinitete prema određenim naukama”, rekao je Cvetanović.

 

Inače, Park ptica deo je projekta za koji je ove godine PSSS Leskovac dobio sredstva od Ministarstva poljoprivrede u iznosu od milion i 200 hiljada dinara, i obuhvata nabavku aparata za utvrđivanje mikotoksina u mleku, uređenje eko učinice, dvorišta i prirodnjačkog muzeja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Na Bogojavljenje se kažu otvara nebo.
Na Bogojavljenje se kažu otvara nebo.
7 godine pre

Jedva čekam da vidim ko će da ga otvori. Mislim svečano. 😀